Chiafrön och pumpakärnor på Bonjours nya ciabatta

Nyheter, 2017

Ciabatta-brödet är på uppgång igen, och inte lär det bli sämre när Lantmännen Unibake nu presenterar en ny ciabatta med hälsosamma och trendiga chiafrön och pumpakärnor. De nyttiga fröerna ger ciabattan ett extraordinärt utseende som förmodligen kommer ge den en bra skjuts i brödhyllan. Nyheten presenteras på mässan Fastfood & Café i februari, tillsammans med flera nyheter från Lantmännen Unibakes varumärken.

De senaste årens hälsotrend har gjort att många fröer ökat i popularitet. Nu lanserar Lantmännen Unibake, under varumärket Bonjour, ett nytt ciabatta-bröd som får ett extraordinärt utseende och nötig och rund smak tack vare chiafrön och pumpakärnor. Chiafrön innehåller rikligt med protein, fiber, vitaminer, vegetabiliska oljor och antioxidanter.

Chiafrön 10-talets stora frötrend
Tack vare de många nyttiga ämnena i chiafrön har de blivit väldigt populära bland hälsomedvetna under 2010-talet. Chiafröet består till cirka 40 procent av värdefulla växtoljor och till cirka 20 procent av protein. De innehåller också mineraler som magnesium, kalcium, järn och zink.

 Vi ser en stor efterfrågan på bröd med nyttiga ingredienser, så att välja att baka ciabattan med chiafrön och pumpakärnor känns som helt rätt väg för oss, säger Joakim Leufvenius, produktutvecklare Bonjour på Lantmännen Unibake.

Många nyheter från Lantmännen Unibakes varumärken
Men det nya ciabatta-brödet är bara en av flera nyheter som Lantmännen Unibake väljer att presentera lagom till mässan Fastfood & Café i februari. Från Bonjour kommer också ett danskt rågbröd med solroskärnor, pumpakärnor och riven morot, två nya vetelängder och en ny serie med smulpajer i portionsform. Under varumärket Deli by Bonjour lanseras Calzone med skinka och mozzarella och under fastfoodvarumärket Korvbrödsbagarn lanseras både ett hamburgerbröd och ett korvbröd inom premiumsegmentet.

Lantmännen Unibakes nyheter demonstreras på Fastfood & Cafémässan i monter F02.