GoGreens nya färdigrätter gör det enklare att välja en grön lunch

Pressmeddelanden, 2016

Allt fler vill äta mer vegetariskt och nu har GoGreen tagit fram två kylda vegetariska färdigrätter som gör det enklare att äta grönare till vardags. De nya rätterna - Beet & Ginger HotPot och Black Been Chilli – är mättande, näringsrika och fulla av smak.  Nyheterna kommer att finnas i butik från vecka 38.

Intresset för att äta vegetariskt är större än någonsin. Även flexitarianism – en strävan efter att väva in mer vegetariskt i sin vanliga kost – har blivit allt vanligare. Samtidigt är utbudet av gröna lunchrätter på svenska restauranger fortfarande skralt, och många känner sig osäkra på om de kommer att bli mätta när de lagar vegetariskt hemma.

I höst lanserar GoGreen två kylda vegetariska färdigrätter, som gör det enklare att äta lite grönare till vardags. De nya vegetariska rätterna innehåller matiga råvaror, fräscha grönsaker och spännande smaker.

– Med våra kylda färdigrätter vill vi visa att vegetarisk mat kan vara både spännande, mättande, smakrik och näringsrik. Våra gröna nyheter passar perfekt att ta med som lunch på jobbet eller när man inte vill eller hinner laga middag hemma, säger Anna Barrner, Nordic Marketing Manager för Ready to Eat på Lantmännen Cerealia.

De nya färdigrätterna kommer i samma praktiska förpackning som Gooh-serien. De värms i mikron på bara 3 minuter och ger ifrån sig ett ljud när de är tillräckligt varma.

Beet & Ginger HotPot är en livlig grönsaksgryta med chili, ingefära, morötter och matiga betor, toppad med pumpakärnor.

- Black Been Chilli är en Texas-inspirerad chili med flera sorters bönor, pulled soja och sötpotatis i rökig BBQ-sås.

GoGreens kylda vegetariska rätter finns i butik från vecka 38 och kostar cirka 59,90 kronor.

Bilder finns på: http://lantmannen.com/om-lantmannen/press-och-nyheter/bildbanken/

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Barrner
Tel: +46 709 737395
E-mail: anna.barrner@lantmannen.com