Claes Johansson är Sveriges bästa hållbarhetschef 2016

Pressmeddelanden, 2016

Lantmännens hållbarhetschef Claes Johansson har utsetts till Sveriges bästa hållbarhetschef 2016. Utmärkelsen offentliggjordes under konferensen Social Responsibility Day den 27 oktober.

En jury bestående av representanter från Handelshögskolan, Regeringskansliet, Skandia samt tidningen Aktuell Hållbarhet har gjort bedömningen utifrån åstadkommen affärsnytta, hållbarhetsnytta, ledarskap samt nytänkande och innovation.

Delar ur motiveringen lyder:

Utmärkelsen Sveriges bästa hållbarhetschef 2016 delas ut till en person som drivit på sin sektor i mer hållbar riktning. För att lyckas med detta krävs tydligt innovativt ledarskap, stor portion uthållighet och förmåga att bygga broar mellan stuprör i en organisation.

– Vi är stolta och glada över att Lantmännens hållbarhetschef Claes Johansson har tilldelats denna utmärkelse. Hållbarhetsarbetet är centralt inom Lantmännen och många av våra affärer erbjuder hållbara mervärden, som exempelvis ett mer klimatvänligt mjöl från Kungsörnen och Agroetanols export av hållbart producerad etanol. Minskad klimatpåverkan har hög prioritet, och målet att minska utsläppen med 40 % till år 2020 nåddes redan 2014. Just nu pågår arbetet med vår nya klimatmålsättning, säger Per Olof Nyman, vd och koncernchef på Lantmännen.

– Personligen är detta så klart glädjande, men framför allt är det ett erkännande för Lantmännen och vårt hållbarhetsarbete som är väl integrerat i Lantmännens affärsverksamhet. Dessutom har vi, tack vare ett långsiktigt och systematiskt arbete, byggt ett starkt varumärke baserat på ansvarstagande i hela kedjan från jord till bord, säger Claes Johansson, hållbarhetschef på Lantmännen.

Övriga nominerade var Anna Graaf, hållbarhetschef White, samt Christina Båge-Friborg, hållbarhetschef Sandvik.

Bilder finns tillgängliga här: http://lantmannen.com/bildbanken 

För vidare information, kontakta:

Per Olof Nyman, vd och koncernchef Lantmännen
Tel 0706 57 42 47, e-post
per.olof.nyman@lantmannen.com 

Claes Johansson, hållbarhetschef Lantmännen

Tel 0703 28 97 92, e-post claes.johansson@lantmannen.com 

Lantmännens pressjour
Tel 0730 46 58 00