Lantmännen visar produktnyheter och satsar på unga lantbrukare under Borgeby Fältdagar

Pressmeddelanden, 2015

Borgeby Fältdagar, 24-25 juni, är en viktig mötesplats för Lantmännen. Under två dagar ges tillfälle att träffa lantbrukare från stora delar av landet samt visa vad företaget har att erbjuda. Förutom produktnyheter satsar Lantmännen på en riktad aktivitet till unga lantbrukare.

Under fältdagarna visar Lantmännen flera maskinnyheter, däribland:

  • Premiär hos Lantmännen: redskap från Kuhn, Rauch och Dammann är nya hos Lantmännen Maskin.

  • Fendts nya 300 S4, en traktor som på årets SIMA-mässa utsågs till Machine of the Year 2015 i klassen upp till 150 hk, visas upp.

  • Valtras nya T-serie, som vann Machine of the Year 2015 i kategorin traktorer 180-280 hk, visas upp.

  • Årets mässtraktor, CLAAS ARION 420, ingår i CLAAS nya 400-serie där hyttversionen PANORAMIC tilldelades guldmedalj i SIMA Innovation Awards 2015. Även denna visas upp.

– Borgeby Fältdagar är ett av årets viktigaste tillfällen att möta lantbrukare. Det är en bra mötesplats för samtal och diskussioner med kunder. Vi satsar stort på att ge besökarna en bra överblick över hela vårt erbjudande från Lantmännen. Det handlar om hela kedjan från utsäde och frö, maskiner och redskap, reservdelar och service till spannmålshantering, säger Jonas Arvidsson, vd Lantmännen Maskin.

Under Borgeby Fältdagar följer Lantmännen upp vinterns turné där representanter från Lantmännens divisioner träffade unga lantbrukare runt om i Sverige.

– Ett livskraftigt lantbruk är en prioriterad fråga för Lantmännen, och i Sverige finns goda grundförutsättningar att bedriva lönsamma och konkurrenskraftiga lantbruk. Men vi behöver värna generationsväxlingen, och tillsammans med alla unga lantbrukare hitta lösningar som tar svenskt lantbruk framåt och bidrar till att ännu fler tar steget in i en bransch full av spännande utmaningar, säger Johan Andersson, divisionschef Lantmännen Lantbruk.

Till Borgeby Fältdagar, samt även till Brunnby Lantbrukardagar senare i sommar, har unga lantbrukare bjudits in till VIP-träffar i Lantmännens montrar och intresset har varit stort.

Lantmännen finns i monter A70 och A83.

För mer information kontakta gärna: 
Margaretha Månsson, Lantmännen Lantbruks Borgebygeneral, tel: 010-556 05 39, e-post: margaretha.mansson@lantmannen.com

Annica Sjövall, Lantmännen Maskins Borgebygeneral, tel: 010-556 00 94 , e-post: annica.sjovall@lantmannen.com