Hej Nina! Berätta vad du gör på Lantmännen som Project Manager Innovation.
Växthuset är Lantmännens innovationsprogram som sedan 2014 bjuder in både medarbetare, externa start-ups och forskare till att bidra med lösningar till framtidens mat och lantbruk. Jag är bland annat programledare för Växthuset, vilket innebär både att praktiskt leda programmet och strategisk utveckling. Det innebär att utveckla konceptet varje år, finna hur vi kan göra det mer betydelsefullt, komma med nya idéer och kontinuerligt engagera medarbetare.

Utöver Växthuset, är jag även projektledare för olika projekt som drivs i de olika affärerna, t ex implementeringen av Klimat och Natur i Finland år 2021. Jag har även hand om externa samarbeten, såsom nätverk för att främja innovation på olika sätt.

Lantmännen är en otroligt fin koncern, min tid här har varit de allra bästa åren i min karriär. Vi har starka värderingar, satsingar på hållbarhet och ambitiösa mål.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Att man får testa nya idéer och att få se glädje och inspiration hos de som deltar. Mitt starkaste minne här på Lantmännen var när vi efter pandemin kunde arrangera fysiska workshops och det var så härligt att se glädjen och den efterlängtade interaktionen mellan kollegorna.

Vad är dina bästa tips till andra som vill göra karriär inom Lantmännen? 
Våga ta chansen! Lantmännen uppmuntrar och stöttar rotationer inom koncernen och det är väldigt nyttigt att lära sig nya saker och lära känna människor. Genom att jag deltog i Lantmännens ledarskapsprogram Grow, lärde jag känna och blev inspirerad av ledare och experter, och kunde därifrån bygga vidare på mina egna karriärdrömmar.

Vad har Lantmännens värderingar helhetssyn, öppenhet och handlingskraft betytt för dig under din karriär?
Mitt arbetssätt i de projekt jag leder stöttas av värderingarna. Helhetssynen säkerhetsställer en transparens i projektet. Öppenheten stöttas av vår inkluderande arbetskultur vilket gör det lätt att samarbeta. Handlingskraften syns genom att alla vill leverera bästa resultat efter tydligt satta mål.

Vad gör du helst när du kommer hem?
Just nu fullföljer jag en lång dröm av att lära mig italienska, så efter jobbet blir det ibland en föreläsning eller läsa glosor. För att rensa tankarna, tycker jag att en löprunda med min löpargrupp eller ett yogapass är bästa tricket.