Lantmännen sponsrar Matsamtalet – ny podd med Sigrid Bárány och Johan Hedberg

Pressmeddelanden, 2015

I nya podden Matsamtalet bjuder Sigrid Bárány, vinnare av Sveriges Mästerkock 2012, och Johan Hedberg, framgångsrik matbloggare på Matgeek, in kända svenskar till ett personligt och ingående samtal om mat. Micael Bindefeld gästar det första avsnittet som sänds onsdagen den 26 augusti via Expressens matsajt Mitt Kök, iTunes och Acast.

Matsamtalet är ett samarbete mellan Acast, Expressen och Lantmännen och under tio avsnitt får lyssnaren ta del av varje gästs favoriträtt. Det kommer att finnas gott om plats för personliga anekdoter, matminnen och favoritråvaror. Varje avsnitt kommer också att fokusera på centrala matfrågor som matsvinn, närodlat och matkultur i andra länder.

– Matsamtalet passar oss väl eftersom Lantmännen ägs av svenska bönder. Vi tar ansvar från jord till bord och stödjer vikten av hållbart producerad mat. Sigrid Bárány har vi arbetat med tidigare och tillsammans med Johan Hedberg så kommer Matsamtalet att bli både spännande och lärorikt, säger Charlotte Nordling, chef marknadskommunikation och varumärke på Lantmännen.

– Podlyssnandet har ökat markant i år. Med den lösning som Acast erbjuder ser vi detta som en intressant och stark plattform att fördjupa Lantmännens kommunikation och koppling till mat. Vi tror på många bra samtal och förhoppningsvis många lyssnare, säger Helene Daly, projektledare för Lantmännen på mediebyrån Vizeum.

Johan Hedberg – tidigare pr-konsult och marknadschef – valde att göra sitt matintresse till karriär. Sedan 2009 driver han den framgångsrika matbloggen Matgeek och 2013 gav han ut boken Smör – kärna, bryna, baka, en bok som uteslutande handlar om smör. Johan Hedberg är även en återkommande tv-kock på TV4 Nyhetsmorgon.

Sigrid Bárány vann 2012 Sveriges Mästerkock och har därefter ägnat sig enbart åt mat. Hon arbetar med matreportage för Expressen, reser på matmässor och gör matdemonstrationer världen över samtidigt som hon skriver nya recept. Sigrid Bárány har tidigare gett ut kokböckerna Spisvärme och Sigrids Kök.

– Det är otroligt spännande för oss på Acast att få vara med och utforma ett helt nytt format tillsammans med två så starka varumärken som Lantmännen och Mitt Kök. Matsegmentet är fortfarande relativt obearbetat inom podcast-världen, därför känns det extra roligt att få utveckla en podcast där man har möjligheten att fördjupa sig i mat och dess kultur. Mat handlar om samspelet mellan alla sinnen vilket passar vår teknik med att kunna lägga till bilder, länkar och videos då det visuella adderar till helheten och ger lyssnaren mersmak säger Sandra Molin, Director of Content på Acast.

Annonsör: Lantmännen

Produktionsbyrå: Munk

Distributör/formatägare: Acast

Mediebyrå: Vizeum

Samarbetspartner: Expressen/Mitt Kök

För ytterligare frågor, kontakta:

Charlotte Nordling, chef marknadskommunikation och varumärke, Lantmännen, tel: +46704330599, e-post: charlotte.nordling@lantmannen.com

Kai Pierre, pressansvarig, Acast, tel: 070- 750 03 26, e-post: kai@acast.com

Lantmännens pressjour, tel: 0730-465800