Svenska folket rankar Lantmännen bland de bästa inom hållbarhet – för fjortonde året i rad

Pressmeddelanden, 2024

Europas största varumärkesundersökning om hållbarhet, Sustainable Brand Index, rankar varje år företag inom hållbarhet. I årets undersökning hamnade Lantmännen på plats sju bland svenska företag.

Lantmännen har rankats bland de tio främsta företagen inom hållbarhet för fjortonde året i rad – samtliga år som undersökningen genomförts.

– Hållbarhet och ansvar från jord till bord är en central del av allt vi gör, det är därför glädjande att vi återigen hamnar högt hos svenskarna när de rankar hållbarhet, säger Claes Johansson, hållbarhetschef på Lantmännen.

– Men kanske roligast av allt är att Lantmännen uppfattats som ett av Sveriges mest hållbara företag under alla år som undersökningen genomförts. Det visar att hållbarhet inte är någon tillfällighet hos oss. Med 18 000 lantbrukare som ägare, som varsamt brukar sin jord till nästa generation, är långsiktighet och hållbarhet naturligt, säger Claes Johansson.

Sustainable Brand Index har genomförts årligen sedan 2011 av SB Insight. I Sverige intervjuades 29 000 respondenter om totalt 432 företag. Resultatet är statistiskt säkerställt.


Fakta

Läs mer om Lantmännens hållbarhetsarbete.
 

För mer information, kontakta gärna:

Lantmännens presstjänst 
Tel: 010 556 88 00
E-post:
press@lantmannen.com

 

Ladda ned filer här