Lantmännen förvärvar Entrack

Nyheter, 2024

Lantmännen har tecknat ett avtal om att förvärva Entrack, ett familjeägt företag som levererar bland annat slitdelar och redskap.

Entrack har varit familjeägt i nästan 50 år, omsätter 400 miljoner kronor per år och har cirka 70 anställda. Företaget är aktivt i Sverige, Finland, Polen och Italien – och säljer även till andra europeiska länder.

– Entrack är ett välskött företag med en lång erfarenhet av att sälja ett brett sortiment till anläggnings- och lantbruksmaskiner, och kommer att fortsätta göra det. Förvärvet stärker våra nuvarande erbjudanden och bidrar till vår tillväxtstrategi, säger Magnus Kagevik, Lantmännens vd och koncernchef.

– Tillsammans med Lantmännen tar vi nu ett viktigt och spännande steg i Entracks fortsatta utveckling. Entracks starka produktsortiment med fokus på eftermarknaden, tillsammans med Lantmännens kunskap och erfarenhet – inte minst inom hållbarhetsområdet – skapar goda förutsättningar för Entracks framtid, våra anställda och våra kunder, säger Björn Nilsson, Entrack Gruppens vd.

Entrack kommer att organiseras som en självständig affär inom Lantmännens affärsområde Swecon.

Förvärvet inväntar nu godkännande av relevanta myndigheter, och förväntas genomföras under hösten 2024. Till dess att affären är genomförd fortsätter Lantmännen och Entrack att agera som separata företag.


För mer information, kontakta gärna oss

Lantmännens presstjänst 
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com


 

Ladda ned filer här