Thomas Isaksson utses till ny chef för Lantmännen Cerealia

Pressmeddelanden, 2023

Thomas Isaksson, idag Managing Director of Vaasan Oy and Head of Lantmännen Unibake's Fresh Bakery business area, utses till ny chef för Lantmännen Cerealia från och med den 1 mars 2023. Han efterträder Magnus Kagevik, vd och koncernchef Lantmännen, som har agerat tillfälligt i positionen sedan augusti 2022.

– Det är glädjande att kunna meddela att Thomas Isaksson tillträder rollen som chef för Lantmännen Cerealia. Thomas har de senaste åren gjort ett utmärkt arbete inom Unibake och Vaasan, och jag är övertygad om att han med sitt goda ledarskap och gedigna erfarenhet från både Lantmännen och övrig livsmedelsindustri är rätt person att leda Cerealia framåt. Det är också positivt att vi ännu en gång kan internrekrytera till en ledande position, säger Magnus Kagevik, Lantmännens vd och koncernchef.

I sin nya roll kommer Thomas Isaksson att ingå i Lantmännens koncernledning och rapportera till Magnus Kagevik. Thomas, som är från Finland, har arbetat inom Lantmännen sedan förvärvet av Vaasan 2015 – ursprungligen som vd på Vaasan, och därefter bland annat som affärsområdeschef för Lantmännen Unibakes färskbrödsaffär. Tidigare har Thomas bland annat arbetat inom konfektyr- och chokladindustrin på Cloetta i olika kommersiella och ledande roller.

– Jag vill tacka för förtroendet att leda Cerealia, och ser fram emot att fortsätta utveckla affären tillsammans med alla kollegor och medarbetare. Cerealia har många starka produkter och varumärken, och jag ser stora möjligheter på vägen framåt. Samtidigt vill jag också tacka alla kollegor på Vaasan och Unibake för allt gott samarbete de senaste sju åren. Det har varit en fantastisk resa och jag känner mig komfortabel att nu ge stafettpinnen vidare, säger Thomas Isaksson..

För mer information, kontakta gärna:

Lantmännens pressavdelning  
Tel: 010 556 88 00
E-post:
press@lantmannen.com