Lantmännen har utsetts till ett Karriärföretag 2024

Nyheter, 2023

Lantmännen har än en gång, för femte året i rad, erhållit den prestigefulla utmärkelsen som ett av Sveriges Karriärföretag.

Utmärkelsen Karriärföretag delas ut till arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för talanger och uppmärksammar de företag som har ett framgångsrikt employer branding-arbete.

Konkurrensen att få utmärkelsen är tuff. De företag som uppfyller alla grundkriterierna, granskas av en expertpanel som bland annat poängsätter karriärsidor på företagens webbplatser, närvaro i sociala medier och aktiviteter mot talanger och studenter. De arbetsgivare som får högst poäng bedöms sedan av en jury, vilken utser de slutgiltiga vinnarna som kan titulera sig Karriärföretag.

– Vi är stolta över utmärkelsen och att vårt arbete med att kommunicera till befintliga och potentiella medarbetare uppmärksammas. Att våra medarbetare också är ambassadörer är ett fantastiskt kvitto på att vi ligger i framkant som arbetsgivare och med vårt arbetsgivarvarumärke, säger Frida Tydén, Senior Vice President och Head of Communications & Marketing, Lantmännen.

Arbetsmarknaden ser ut att förbli hårt konkurrensutsatt under 2024, vilket Patrik Wigton, ordförande i Karriärföretagen indikerar: ”Arbetsmarknaden 2024 fortsätter att vara högst konkurrenskraftig, och företag behöver differentiera sig för att attrahera och behålla de bästa talangerna. Arbetet med Employer Branding är därför avgörande idag för att företag ska kunna konkurrera om de bästa talangerna på arbetsmarknaden och ett starkt arbetsgivarvarumärke gynnar både deras rekryteringsarbete och deras förmåga att behålla kvalificerad personal.”

Detta erkännande bekräftar inte bara Lantmännens position som en attraktiv arbetsgivare för unga talanger utan stärker också företagets rykte som en plats där både studenter och yrkesverksamma kan hitta unika möjligheter för karriärutveckling.

– Det är ett flerårigt och fokuserat arbete som ligger bakom det erkännande vi nu får för hur vi bedriver vårt arbete med employer branding och de möjligheter vi kan erbjuda talanger. Det stärker övertygelsen om att vi är på rätt väg och att vi har ett starkt internt engagemang, säger Linda Siljemark, Employer Branding Manager, Lantmännen.

Karriärföretagens motivering:

Lantmännen är en attraktiv arbetsgivare på grund av sin starka inriktning på hållbarhet och öppenhet. Företaget skapar en inkluderande kultur där varje medarbetare är värdefull och har möjlighet att utvecklas. Lantmännen har en bredd i verksamheten, erbjuder spännande karriärmöjligheter och satsar på innovation och hållbarhet, vilket gör dem till ett företag som präglas av engagemang och framåtanda. Här kan du verkligen vara en del av något större och positivt bidra till samhället.​

För mer information, vänligen kontakta:                                                                                                                 

Linda Siljemark, Employer Branding Manager, Lantmännen
E-post:
linda.siljemark@lantmannen.com

Frida Tyden, Senior Vice President och Head of Communications & Marketing, Lantmännen
E-post:
frida.tyden@lantmannen.com

Lantmännens presstjänst  
Tel: 010 556 88 00
E-post:
press@lantmannen.com