Henrik Sundell utses till ny chefsjurist

Pressmeddelanden, 2023

Henrik Sundell har utsetts till ny chefsjurist för Lantmännen och kommer att ersätta Tove Cederborg som har valt att lämna Lantmännen efter 12 år.

Henrik är idag chefsjurist på Eltel, och har dessförinnan haft ledande positioner som jurist på bland annat Ericsson, DeLaval och Aga.

– Jag vill än en gång tacka Tove för hennes viktiga arbete för Lantmännen under många år och önska henne stort lycka till. Samtidigt vill jag passa på att hälsa Henrik välkommen. Henrik har erfarenhet från flera globala företag och jag är övertygad om att han tillsammans med teamet kommer att fortsätta den positiva utvecklingen, säger Magnus Kagevik, Lantmännens vd och koncernchef.

Henrik kommer att vara placerad i Stockholm och ingå i koncernledningen. Han tillträder sin tjänst senast den 1 februari 2024.

– Jag är tacksam för förtroendet att ta över som chefsjurist på Lantmännen och ser fram emot att börja arbeta tillsammans med alla kollegor, både inom GF Legal Affairs, Assurance & Compliance och i koncernen som helhet. Lantmännen är ett väldigt fint företag och jag upplever att företaget befinner sig i en spännande fas med tillväxt på agendan och fortsatt fokus på att vara en ledande aktör, inte minst inom hållbarhetsområdet. Jag hoppas kunna bidra till en fortsatt god utveckling även i framtiden, säger Henrik Sundell.
 

Helen Larsson, Director Legal Agriculture and M&A, har utsetts till tillförordnad chefsjurist från den 1 september, när Tove lämnar, och till dess att Henrik tillträder.                                                

För mer information, kontakta gärna:                                                                                                                 

Lantmännens presstjänst 
Tel: 010 556 88 00
E-post:
press@lantmannen.com