Swecon förvärvar hyresbolaget Kewab Rental

Pressmeddelanden, 2022

Lantmännenägda Swecon Anläggningsmaskiner breddar sin verksamhet genom att förvärva uthyrningsföretaget Kewab Rental. Med ett av Sveriges största och bredaste utbud av stora anläggningsmaskiner för uthyrning och hyrköp skapar förvärvet synergier och möjlighet att möta kundernas efterfrågan på hyresmaskiner.

Inom entreprenadbranschen ökar krav och önskemål från kunder om att kunna hyra maskiner i högre utsträckning, en utveckling som sker både i Europa och i Sverige. Swecon Anläggningsmaskiner förvärvar nu uthyrningsföretaget Kewab Rental, för att bredda sin verksamhet, och hyresaffären blir således en strategisk del av Swecons affär framåt. Förutom att möta en ökande efterfrågan inom hyressegmentet, kommer detta att öka tillgången till begagnade maskiner, stärka Swecons serviceaffär och öppna upp för ett bredare och mer konkurrenskraftigt erbjudande.

– Genom det här förvärvet exekverar vi vår strategi att möta kundernas behov genom att bredda vårt kunderbjudande, satsa på hyresmarknaden och öka tillgången till begagnade maskiner. Vi har redan idag ett väl fungerande samarbete mellan bolagen och Kewab Rental har många starka kundrelationer som vi ser fram emot att bygga vidare på, säger Joakim Arndorw, vd på Swecon Anläggningsmaskiner.

Kewab Rentals huvudsakliga inriktning är långtidsuthyrning av Volvomaskiner.

– Att utbyta kunskap med ett företag som Swecon kommer vara en fantastisk tillgång. Tillsammans kommer vi utveckla både Kewab Rental och marknaden, då vi redan idag ser stora synergieffekter. Vi är stolta över att nu ingå i Swecon och Lantmännenkoncernen, säger Michael Herbertsson, vd på Kewab Rental.

Affären undertecknades och slutfördes den 2 maj.

För mer information, kontakta gärna:

Joakim Arndorw, vd, Swecon Anläggningsmaskiner
Tel: 010 556 33 94
E-post:
joakim.arndorw@swecon.com

Fredrik Rigö, chef marknadskommunikation, Swecon Anläggningsmaskiner
Tel: 010 556 33 94
E-post:
fredrik.rigo@swecon.com

Lantmännens pressavdelning  
Tel: 010 556 88 00
E-post:
press@lantmannen.com