Lantmännen slutför förvärvet av finska Myllyn Paras

Pressmeddelanden, 2022

Lantmännen har slutfört förvärvet av det finska livsmedelsföretaget Myllyn Paras och välkomnar deras 110 anställda till koncernen. Förvärvet är ett viktigt steg för att stärka Lantmännens position i Finland, och bidrar till att bredda utbudet av hållbara spannmålsprodukter för att möta den växande efterfrågan på lokalt producerade produkter i Norden.

Lantmännen har idag slutfört förvärvet av den finska kvarn- och bagerikoncernen Myllyn Paras. Med Myllyn Paras som en del av koncernen kommer Lantmännen att täcka hela värdekedjan från jord till bord för spannmålsbaserade livsmedel i Finland. Detta möjliggör långsiktig innovation och stärker Lantmännens närvaro i Finland ytterligare.

Myllyn Paras ligger i Hyvinkää i södra delen av Finland och har en nettoomsättning på cirka 60 MEUR. Bolaget erbjuder en bred produktportfölj, främst till dagligvaruhandeln och Foodservice-sektorn i Finland. Förvärvet omfattar Myllyn Paras kvarnverksamhet med produktion av pasta, mjöl och flingor, och ett bageri för frysta bagerivaror och deg, samt 110 anställda.

Lantmännen är redan väletablerade på den finska marknaden genom Lantmännen Agro Oy inom lantbruksledet, och Lantmännen Unibake Oy, Vaasan Oy (båda en del av Lantmännen Unibake) och Lantmännen Cerealia Oy inom livsmedel.

Myllyn Paras har en stor kvarn- och bagerikompetens, produkter av hög kvalitet och ett välkänt varumärke. Rent geografiskt är företaget väl lokaliserat för vår nuvarande finska verksamhet och förvärvet passar in i vår långsiktiga strategi och målsättning. Med utgångspunkt i vår strategi, från jord till bord, samt närproducerade livsmedel och innovation, ser vi att det finns en god potential att utöka vårt nuvarande erbjudande och växa på den finska marknaden. Med det sagt vi kan bara uppnå våra mål med rätt medarbetare på plats, och jag är mycket glad över att välkomna Myllyn Paras anställda till Lantmännen, säger Magnus Kagevik, vd och koncernchef på Lantmännen.

– Att vi blir en del av ett internationellt livsmedels- och lantbruksföretag kommer ytterligare att förbättra vår förmåga att göra kunder och konsumenter nöjda. Förvärvet innebär också en ökad internationalisering och nya och spännande möjligheter för våra medarbetare. Vi är mycket glada över att ansluta oss till Lantmännen och bli en del av deras växande finska verksamhet, säger Miska Kuusela, vd på Myllyn Paras.

Bilder finns på https://lantmannen.se/bildbanken.

För mer information, kontakta gärna:

Lantmännens pressavdelning  
Tel: 010 556 88 00
E-post:
press@lantmannen.com