Fredrik Jönsson ny Head of Lantmännen Biorefineries

Nyheter, 2022

Den 2 maj tillträder Fredrik Jönsson som ny Head of Biorefineries, med uppdraget att driva och utveckla verksamheten vidare i enlighet med den lagda strategin.

Fredrik Jönsson rekryterades från division Lantbruk till Biorefineries i september 2021. Han började som Procurement Manager och har sedan dess utvecklat och breddat verksamheten. Fredrik är 49 år och kommer ursprungligen från Trelleborg. Han har mångårig erfarenhet från ledande befattningar i lantbruks- och livsmedelsföretag, däribland HK Scan, Svenska Livdjur & Service och KLS/Ugglarps.

– Det är väldigt glädjande att vi kan rekrytera en stark internkandidat till den här viktiga ledarrollen inom Lantmännen. Med sitt tydliga ledarskap och långa erfarenhet inom lantbruk och livsmedelsproduktion är jag säker på att Fredrik kommer att fortsätta utveckla Lantmännen Biorefineries verksamhet till att bli norra Europas ledande bioraffinaderier med hållbarhet i världsklass, säger Lars-Gunnar Edh, chef för division Energi.

– Det är fantastiskt att få fortsätta utvecklas inom koncernen. Tillsammans med alla kompetenta och engagerade medarbetare inom Biorefineries ser jag verkligen fram emot vår tillväxtresa framåt, säger Fredrik Jönsson, ny Head of Lantmännen Biorefineries.

För mer information, kontakta gärna:

Lantmännens pressavdelning  
Tel: 010 556 88 00
E-post:
press@lantmannen.com