FINN CRISP snacks utses till Årets Dagligvara

Pressmeddelanden, 2022

Vinnare av Årets Dagligvara 2022 är FINN CRISP Snacks Creamy Ranch från Lantmännen Cerealia för en lyckad lansering och produktutveckling samt hur produkten driver tillväxten i hela sin kategori. ”Det känns otroligt roligt att bidra till att fler svenska konsumenter får i sig mer fullkorn genom att snacks:a gott” säger Helena Fridström, Lantmännen Cerealia.

Priset Årets Dagligvara som delats ut för sextonde året i rad tilldelas FINN CRISP snacks – Creamy Ranch – från Lantmännen Cerealia. Priset delas ut av branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel och syftar till att uppmärksamma framgångsrika lanseringar och samtidigt inspirera branschens aktörer till vidare innovation och produktutveckling.

När ett välkänt knäckebröd lika självklart flyttar in på fredagsmyset, som vid festliga tillfällen eller på språng som mellanmål är succén ett faktum. Försäljningsdata visar att smaksatta knäckekex av råg och med mindre fett var något konsumenterna väntat på, säger Karin Brynell, vd på Svensk Dagligvaruhandel som står bakom priset.

Förutom äran kommer dagligvaruhandelns aktörer att ge den vinnande produkten omfattande exponering i de egna kanalerna. Dessutom får vinnaren 400 000 kronor att använda hos samarbetspartnern NielsenIQ.

– Vi är fantastiskt glada över att Lantmännen Cerealias produkt FINN CRISP Snacks blivit utsett till Årets Dagligvara. Vi är stolta över att vi har bidragit till att utveckla ett nytt segment och vill rikta ett stort tack till våra kunder för ett gott samarbete och till teamet på Lantmännen Cerealia som har genomfört en fantastisk lansering, säger Helena Fridström, Marketing & Portfolio Director Pasta & Crisp, Lantmännen Cerealia.

– Dessutom känns det otroligt roligt att bidra till att fler svenska konsumenter får i sig mer fullkorn genom att snacks:a gott, fortsätter Helena.

För mer information, kontakta gärna:

Emelie Bontesse, kommunikationschef Lantmännen Cerealia
Tel: 010 556 98 21
E-post:
emelie.bontesse@lantmannen.com

Lantmännens pressavdelning  
Tel: 010 556 88 00
E-post:
press@lantmannen.com