Lantmännen investerar i SimSuFoodS

Pressmeddelanden, 2021

Lantmännen går in som delägare i SimSuFoodS som tillverkar och säljer livsmedel baserade på växtbaserade proteiner. Lantmännen har under många år producerat ingredienser för växtbaserade livsmedel och genom investeringen i SimSuFoodS stärks Lantmännens position inom detta snabbväxande segment.

Växtbaserade livsmedel fortsätter att uppvisa stark tillväxt på såväl den svenska som den europeiska marknaden. I ett steg att möta den ökade efterfrågan går Lantmännen nu in som delägare i SimSuFoodS vars produkter idag främst riktar sig mot storkök och offentlig sektor.

SimSuFoodS grundades 2019 för att ta fram klimatsmarta och hälsosamma vegetabiliska produkter till en lägre kostnad. Företaget vill hjälpa storkök att minska sina klimatavtryck och komplettera utbudet av halvfabrikat. De proteinrika produkterna utgörs av ett pulver, som blandas med vätska, kryddor och andra råvaror för att tillaga olika maträtter såsom exempelvis vegetarisk kebab, grönsaksbiffar och schnitzel.

– Vi är otroligt glada att Lantmännen går in som delägare i SimSuFoodS. Tillsammans ökar vi kompetensen i värdekedjan för gröna proteiner och bidrar med vårt koncept till minskad klimatpåverkan från livsmedelskonsumtion, säger Andreas Gundberg, vd på SimSuFoodS.

I och med förvärvet skapar Lantmännen förutsättningar för ett närmare samarbete med marknadens aktörer samtidigt som Lantmännens storlek möjliggör en starkare utveckling för SimSuFoodS produkter.

– Förvärvet är ett steg i rätt riktning för Lantmännen eftersom vi genom detta samarbete skapar ytterligare värde från våra medlemmars gårdar och med det kan erbjuda ännu fler hälsosamma produkter till viktiga verksamheter inom både offentlig och privat sektor, säger Magnus Kagevik, COO på Lantmännen.

För mer information, kontakta gärna:

Lantmännens pressavdelning  
Tel: 010 556 88 00
E-post:
press@lantmannen.com