Navets skola serverar Sveriges bästa skolmat

Pressmeddelanden, 2020

Sist blev det silver, i år guld. Nu står det klart att lag Navet i hjulet från Navets Skola tilldelas titeln som årets bästa skolkockslag 2020 i Lantmännens tävling SkolmatsGastro - SM i skolmat.

Efter att ha snubblat på målsnöret vid den förra tävlingen fick laget äntligen sin revansch.

- Det känns väldigt bra att vinna. Man vill inte komma tvåa två gånger, säger lagledaren Christian Rylén.

Den 26 mars hölls en virtuell prisutdelning där tävlingens topp tre-placerade lag presenterades. På första plats kom Navets skola från Örebro, på andra plats kom Tiundaskolan från Uppsala och på tredje plats kom Fajansskolan från Falkenberg.

- Det som gjorde att vi tog hem det i år var förmodligen att vi hade förbättrat våra recept och smaker ytterligare från föregående tävling, samt att vi hade ett helt annat lugn och kunde njuta av de olika tävlingsmomenten, säger lagmedlemmarna Christian Rylén, Therese Folebo och Magnus Gustavsson.

Vinnarlaget från Örebro vann med en meny bestående av ångkokt sej, softbuns och en blomkålssoppa. Juryns motivering till vinnarlaget löd: Det vinnande skolkockslaget har visat upp ett fulländat mathantverk och bjudit på energi och ett stort engagemang både i maten, köket och skolmiljön.

- Har man roligt, då blir det kärlek i maten, säger Therese Folebo, lagmedlem i lag Navet i hjulet.

Laget vann förutom titeln att kunna titulera sig svenska mästare i skolmat även en gastronomisk inspirationsresa till Alicante i Spanien.

För mer information, kontakta gärna:

Rebecca Jonsson, projektledare SkolmatsGastro, Lantmännen Cerealia
E-post: rebecca.jonsson@lantmannen.com  

Christian Rylén, Lagledare för lag Navet i hjulet
E-post: christian.rylen@orebro.se

Lantmännens pressjour
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com  

Bild finns på https://lantmannen.com/press-och-nyheter/bildbanken/