Lantmännen Maskin lanserar ny e-handel

Pressmeddelanden, 2020

Med start den 10 juni lanserar Lantmännen Maskin sin nya e-handelsplattform; en digital plats för försäljning av reservdelar och tillbehör för lantbruks-, skogs- och entreprenadmaskiner.

– Lanseringen är ett naturligt steg i Lantmännen Maskins och Lantmännens digitala satsning. Vi ska fortsätta att vara i frontlinjen i branschen och det här känns oerhört spännande, säger Lantmännen Maskins vd Leif Thorwaldsson.

Byggandet av den nya e-handeln har skett i samarbete med kunder och testanvändare, allt för att få till en så bra användarupplevelse som möjligt. I e-handeln finns originaldelar och alternativa delar för en mängd varumärken.

– Vi har ett sortiment på cirka en miljon artiklar, vilket ingen annan aktör i branschen kan erbjuda. Vi har lagt mycket fokus på att utveckla sökfunktionen på e-handeln, så att det blir enkelt att hitta rätt reservdel till den specifika maskinen eller redskapet, säger Louise Sedin, försäljningschef, Lantmännen Maskin.

Unik support

Det som också är unikt med den nya e-handeln är att Lantmännen Maskin tar ännu ett steg när det gäller service.

– Vår support- och serviceorganisation, som är kopplad till e-handeln, har kompetensen att svara på alla typer av frågor gällande e-handeln och reservdelar. Alla kunder är varmt välkomna att besöka oss, säger Louise Sedin.

Louise menar att e-handeln är ett bra verktyg och kompletterar den rikstäckande anläggningsstrukturen.

– Vår nya och uppdaterade e-handelsplattform grundar sig på Lantmännens Maskins önskan om att vara ”Alltid nära”. Våra butiker runt om i landet är viktiga men som komplement ska vi även finnas tillgängliga on-line och kunna ta emot beställningar dygnet runt, alla dagar i veckan. Vi kommer också fortsätta att utveckla e-handeln och sortimentet.

Informationskälla

I den nya e-handelsplattformen kan Lantmännen Maskins kunder också hitta nyttig information om de olika produkterna.

– Våra kunder och samarbetspartners är generellt väldigt duktiga på maskiner och redskap och vi tycker att vi har hittat en utmärkt balans när vi idag presenterar en modern e-handel som också är ett bra verktyg att använda när man söker information. säger Leif Thorwaldsson.

Utformandet av den nya och moderna plattformen har pågått under en längre tid. Men i och med covid-19-pandemin kunde tajmningen för lanseringen inte vara bättre.

– Just nu är våra digitala kanaler extra viktiga. Jag är stolt och glad över vår nya e-handel, det är den modernaste i branschen, säger Leif Thorwaldsson.

Teaser finns på https://youtu.be/DMOSK52UI6g.

Bilder finns på https://lantmannen.se/bildbanken.

För mer information, kontakta gärna:

Louise Sedin, chef försäljning, verkstad och reservdelar
Tel:
0766 96 78 49
E-post: louise.sedin@lantmannen.com

Sofie Palmér, projektledare för e2 Maskin
Tel:
0705 76 11 02
E-post: sofie.palmer@lantmannen.com

Lantmännens pressavdelning  
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com