Lantmännens Odlingsbibel bryter ny digital mark

Nyheter, Pressmeddelanden, 2019

Odla, Lantmännens odlingsstrategier i tryckt format, publiceras i år i en interaktiv version som passar perfekt för smarta telefoner. Ingen så omfattande svensk odlingsguide finns i dagsläget tillgänglig digitalt.

Lantmännen publicerar uppdaterade strategier för växtodling varje år via boken Odla, en odlingsguide på 220 sidor. Årets utgåva lanseras idag och i år kompletteras boken med en ny interaktiv version

– Det är ett naturligt steg i vår digitaliseringsprocess och ytterligare ett sätt för oss att göra skillnad på våra medlemmars gårdar, Det blir allt viktigare att vårda och investera i det vi odlar för att få ut mesta möjliga resultat. Våra olika odlingsstrategier ger var och en möjlighet att bli riktigt vass på odling. Den interaktiva versionen av Odla, som är ännu enklare att ha med sig överallt, blir förhoppningsvis ett välkommet hjälpmedel i vardagen, säger Peter Annas, växtodlingschef på Lantmännen

För att säkerställa att interaktiva Odla utvecklas på rätt sätt framöver kommer analysverktyg att mäta vilket innehåll som används mest. Användandet kommer att ligga till grund för nästa utvecklingsfas. Växtodlingsrådgivaren och huvudredaktören Erik Pettersson på Lantmännen har sedan länge varit delaktig i lantbrukets digitalisering:

– I dagsläget har de flesta en vältummad Odla i traktorn. Lantbrukare läser i tabeller för att ta reda på till exempel blandbarhet mellan olika växtskyddspreparat eller i vilken omfattning olika växtskydd är som effektivast. Interaktiva Odla kommer att vara lika användbar men ännu mer tillgänglig, ingen glömmer telefonen hemma! En digital version har andra fördelar jämfört med en pappersversion, till exempel att den uppdateras med ny information och råd som inte fanns vid publiceringen, avslutar Erik.

Den digitala versionen av Odla innehåller, liksom den tryckta versionen, tabeller med preparat, växtnäring och fakta kring sorter tillsammans med illustrationer av utvecklingsfaser. Erfarna växtodlingsrådgivare, säljare och produktchefer står bakom innehållet som uppdateras med nya produkter och idéer varje år. Den nya utgåvan av Odla finns på www.odla.lantmannenlantbruk.se och är fortfarande tillgänglig i tryckt format.

Bilder finns på https://lantmannen.com/press-och-nyheter/bildbanken/

För mer information, kontakta gärna: 

Peter Annas, växtodlingschef, Lantmännen

Tel: +4610 556 04 28 E-post: peter.annas@lantmannen.com

Camilla Calmsund, kommunikationsansvarig Lantmännen Lantbruk
Tel
+ 46703 64 35 28, E-post: camilla.calmsund@lantmannen.com