Lantmännen Unibake moderniserar sitt bageri i Örebro

Pressmeddelanden, 2019

Lantmännen Unibake satsar på en långsiktig utveckling av verksamheten i Örebro och genomför en större investering i bageriet. Uppgraderingen av bageriet avslutas i början av 2020.

Lantmännen Unibake kommer med start 2019 att genomföra en investeringsinsats i ett av sina svenska bagerier, lokaliserat i Örebro. Investeringen görs för att modernisera produktionen och är betydelsefull för bageriets långsiktiga utveckling. 

– Vår produktion i Sverige och bageriet i Örebro är en viktig del i Lantmännens värdekedja och vårt ansvar från jord till bord. Moderniseringen av bageriet kommer att bidra till en bättre arbetsmiljö och en ökad konkurrenskraft i vår bageriverksamhet i Örebro, säger Jonas Lindell, vd på Lantmännen Unibake i Sverige.

På bageriet, som är 18 000 m² stort, arbetar idag 200 personer. Investeringen, som avslutas 2020, kommer att innebära att delar av dagens manuella arbete med förpackning av bröd automatiseras och ett 20-tal tjänster påverkas. Personalen i Örebro informerades om planerna under tisdagen (5 mars).

– Investeringen kommer att leda till en moderniserad produktionsprocess vilket gör att personalstyrkan i Örebro kommer att minska. Det nya arbetssättet skapar samtidigt en bättre arbetsmiljö för medarbetarna, säger Jonas Lindell.

Lantmännen Unibake är en av Europas största bagerikoncerner. Produktionen i Sverige är koncentrerad till tre bagerier lokaliserade i Huddinge, Mantorp och Örebro. I Örebro tillverkas bröd inom ”fast food”-segmentet som marknadsförs under varumärket Korvbrödsbagarn.

För mer information, kontakta: 

Jonas Lindell, vd Lantmännen Unibake Sverige
Tel: 0706 42 60 45
E-post: jonas.lindell@lantmannen.com  

Lantmännens pressavdelning
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com