Riksdagsledamot Lorentz Tovatt besöker Lantmännen Agroetanol

Pressmeddelanden, 2018

Den 26 februari besöker Lorentz Tovatt (MP) Lantmännen Agroetanol i Norrköping. I samband med besöket bjuds media in till samtal och att delta i rundvisningen på anläggningen.

Det är nu dags för ännu ett politikerbesök på Lantmännen Agroetanol. Måndagen den 26 februari klockan 11:00-13:00 tar Lantmännen emot Lorentz Tovatt i sin anläggning i Norrköping. Tovatt är näringspolitisk talesperson för Miljöpartiet, har tidigare arbetat som politiskt sakkunnig hos miljöminister Karolina Skog (MP) och varit språkrör för Grön ungdom.

– Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund var på besök hos oss den 20 februari och visade ett stort intresse för Lantmännen Agroetanols verksamhet. Nu ser vi fram emot att välkomna hans partikollega Lorentz Tovatt till anläggningen för att visa upp Nordens största bioraffinaderi och diskutera den stora potentialen för svenska hållbara biodrivmedel, säger Alarik Sandrup, näringspolitisk chef på Lantmännen.

I Lantmännen Agroetanols anläggning i Norrköping raffineras spannmål och restprodukter till tre huvudprodukter – etanol, protein och koldioxid – som i sin tur förädlas till hållbara produkter såsom biodrivmedel, djurfoder och kolsyra. 

I samband med besöket bjuds media in att delta i rundvisningen på anläggningen, samt till intervjuer med Lorentz Tovatt och representanter för Lantmännen. Meddela gärna din närvaro i förhand till Lantmännens pressavdelning (kontaktuppgifter nedan). Välkomna!

Tid: Måndag 26 februari 2018, klockan 11:00-13:00
Plats: Lantmännen Agroetanol, Hanholmsvägen 69, 602 38 Norrköping
Möt: Lorentz Tovatt (riksdagsledamot, MP), Alarik Sandrup (näringspolitisk chef, Lantmännen), Jan Mauritzson (vd, Lantmännen Agroetanol)

För mer information, kontakta: 

Alarik Sandrup, näringspolitisk chef Lantmännen
Tel: 0706 02 87 80
E-post: alarik.sandrup@lantmannen.com

Lantmännens pressjour
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com