Lars Franzén blir ny vd för AS Faktor

Pressmeddelanden, 2018

AS Faktor, ett bolag inom Lantmännen som bedriver forskning och utveckling av livsmedel för speciella medicinska ändamål och läkemedel, tillsätter en ny vd. Lars Franzén tillträder tjänsten den 12 mars.

Lars Franzén tillträder som ny vd för AS Faktor den 12 mars och ersätter nuvarande vd:n Lars Sjöstrand. Lars Franzén har tidigare varit vd i ett flertal svenska bolag och har erfarenhet av arbete inom livsmedel med specifika medicinska ändamål, från bland annat Arla och Semper. Han kommer närmast från en roll som vd på Meloq, ett bolag som marknadsför medicintekniska produkter till fysioterapeuter.

– Jag vill hälsa Lars varmt välkommen till Lantmännen och AS Faktor. Lars har en gedigen kompetens inom AS Faktors verksamhetsområde och en bred erfarenhet av affärsutveckling. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Lars för att fortsätta att utveckla AS Faktors verksamhet, säger Marcus Hubrecht, styrelseordförande i AS Faktor.

AS Faktor är ett företag inom Lantmännen som driver forskning och utveckling och tillhandahåller produkter som av Livsmedelsverket klassificeras som livsmedel för speciella medicinska ändamål eller ”Medical Food”, bland annat SPC-Flakes® och Salovum®. SPC-Flakes® har betydande antiinflammatoriska egenskaper och används vid mag- och tarmsjukdomar samt Ménières sjukdom. Produkten kan köpas receptfritt på apotek och i hälsokostbutiker.

– AS Faktor har stor tillväxtpotential och befinner sig i en mycket spännande fas. Bland annat utvecklar vi just nu ett läkemedel som lindrar symtomen från allvarliga skallskador, avslutar Marcus Hubrecht.

Läs gärna mer om AS Faktor på https://as-faktor.se/

Bilder finns på: https://lantmannen.com/press-och-nyheter/bildbanken/

För mer information, kontakta: 

Marcus Hubrecht, styrelseordförande i Lantmännen AS Faktor
Tel: 0705 58 59 09
E-post: marcus.hubrecht@lantmannen.com

Lantmännens pressjour
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com