Lantmännen är Sveriges mest hållbara livsmedelsvarumärke

Pressmeddelanden, 2018

Idag släpptes resultaten från undersökningen Sustainable Brand Index, Nordens största oberoende varumärkesstudie som fokuserar på hållbarhet. Lantmännen når toppresultat i Sverige, både totalt sett och inom livsmedelsbranschen.

Lantmännen är Sveriges mest hållbara varumärke i livsmedelskategorin, enligt de svenska konsumenterna. Totalt sett anses Lantmännen vara det tredje mest hållbara varumärket i Sverige.

– Jag är stolt över att Lantmännen har utsetts till Sveriges mest hållbara varumärke i livsmedelsbranschen och att vi även ligger i topp totalt sett. Utnämningen stärker oss ännu mer i vårt arbete med att ta ansvar från jord till bord, säger Per Olof Nyman, vd och koncernchef på Lantmännen.

Undersökningen Sustainable Brand Index mäter hur konsumenter uppfattar företags hållbarhetsarbete. I undersökningen rankas över 1 000 företag och varumärken av 40 000 nordiska konsumenter (varav nästan 17 000 i Sverige) med avseende på hållbarhet, både vad gäller miljöansvar och socialt ansvar.

– Det är mycket glädjande att Lantmännens fokus på ansvar och hållbarhet når ut till svenska konsumenter och att vi har utsetts till branschvinnare inom livsmedel. Vi klättrar också tre placeringar i den totala rangordningen, där vi i år landade på tredje plats. Vår ambition är att ligga kvar i toppskiktet som ett av de varumärken som är absolut starkast inom hållbarhet, säger Madelaine Hellqvist Kongstad, kommunikationsdirektör på Lantmännen.

Resultaten från undersökningen presenterades av SB Insight idag den 12 april. Flera av Lantmännens produktvarumärken återfinns på topp 10-listan. GoGreen, som är med i studien för första gången, tar hem tredje platsen i livsmedelskategorin. Kungsörnen och AXA landar på plats åtta respektive nio inom branschen. Vaasan kommer på plats åtta i Finlands ranking.

Läs gärna mer om Sustainable Brand Index på https://www.sb-insight.com/.

För mer information, kontakta: 

Lantmännens pressjour
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com