Helena Silvander ny vd för Tillväxtbolaget för Sveriges Lantbrukare

Pressmeddelanden, 2018

”Tillväxtbolaget för Sveriges Lantbrukare” har till syfte att bistå med kapital för tillväxt och konkurrenskraft i svenska lantbruksföretag – både svensk animalieproduktion och växtodling. Nu tillträder Helena Silvander som vd för bolaget och storsatsningen som Lantmännen, HKScan och LRF gör gemensamt kan ta fart. 

Helena Silvander tillträdde tjänsten som vd för Tillväxtbolaget för Sveriges Lantbrukare i mitten av september. Helena har arbetat med bank och finansiering i 30 år och kommer närmast från en roll som kreditspecialist på Länsförsäkringar Bank. Helena har en lång och gedigen erfarenhet av affärsområdena kredit och affär, och har främst jobbat med de agrara näringarna. Helena är utbildad agronom och är uppvuxen på ett lantbruk i Halland.

– Det är med glädje och stort engagemang som jag tar mig an detta uppdrag. De gröna näringarna ligger mig varmt om hjärtat och att få vara med och utveckla svenska lantbruksföretag känns mycket spännande. Efter att i många år ha jobbat med kredit och affär inom bankvärlden ser jag fram emot att vidareutveckla den erfarenheten och bidra till ett konkurrenskraftigt svenskt lantbruk, säger Helena Silvander, vd på Tillväxtbolaget.

– Vi är mycket glada att kunna hälsa Helena välkommen till Tillväxtbolaget. Helena har en hög finansiell kompetens och en gedigen erfarenhet från ledande positioner inom flera olika företag. Med Helenas bakgrund och starka drivkraft kommer vi tillsammans att kunna genomföra vår stora satsning på Tillväxtbolaget, säger Elisabeth Ringdahl, divisionschef Lantmännen Lantbruk.

– Vi har stora ambitioner med Tillväxtbolaget, en verklig plattform för att attrahera nytt kapital för tillväxt i svensk livsmedelsproduktion. Med en kompetent operativ ledning kan bolaget nu ta nästa utvecklingssteg, säger LRF:s vd Anders Källström.

– Det känns mycket bra att Helena är på plats. Nu kan vi tillsammans med våra proaktiva lantbrukare ta nästa steg i den gemensamma ambitionen att driva en hållbar och konkurrenskraftig utveckling av svenskt kött, säger Sofia Hyléen Toresson, vd på HKScan Sverige.  

I april annonserade Lantmännen, HKScan och LRF sin gemensamma satsning på 100 miljoner kronor på Tillväxtbolaget, som ska bidra till ökad tillväxt inom svensk animalieproduktion och växtodling, och leda till kvalitetsförbättringar i livsmedelsvärdekedjan. Tillväxtbolagets syfte är att erbjuda lantbrukare kapital som underlättar investeringar och bidrar på så sätt till tillväxt i svenska lantbruksföretag.

Bilder finns på http://lantmannen.com/bildbanken/

För mer information kontakta: 

Helena Silvander, vd, Tillväxtbolaget för Sveriges Lantbrukare
Tel: 0720 84 93 20
E-post: helena.silvander@lantmannen.com

Elisabeth Ringdahl, divisionschef Lantbruk
Tel: 0725 46 46 35
E-post: elisabeth.ringdahl@lantmannen.com

Tomas Börjesson, styrelseordförande, Tillväxtbolaget för Sveriges Lantbrukare
Tel: 0703 28 97 93
E-post: tomas.borjesson@lantmannen.com

Lantmännens pressjour
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com

Anders Källström, vd LRF
Tel: 0706 29 55 02

Sofia Hyléen Toresson, vd HKScan Sverige
Tel:
 08 725 82 25
E-post:
Sofia.HyleenToresson@hkscan.com