Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund besöker Lantmännen Agroetanol

Pressmeddelanden, 2018

Den 20 februari besöker Per Bolund (MP) Lantmännen Agroetanol i Norrköping. I samband med besöket bjuds media in till samtal och att delta i rundvisningen på anläggningen.

Tisdagen den 20 februari klockan 14:00-16:00 tar Lantmännen emot finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund i sin anläggning i Norrköping.

– Vi ser fram emot att välkomna Per Bolund till Lantmännen Agroetanol för att visa upp Nordens största bioraffinaderi och diskutera potentialen och villkoren för svenska biodrivmedel, säger Alarik Sandrup, näringspolitisk chef på Lantmännen.

I Lantmännen Agroetanols anläggning i Norrköping raffineras spannmål och restprodukter till tre huvudprodukter – etanol, protein och koldioxid – som i sin tur förädlas till hållbara produkter såsom biodrivmedel, djurfoder och kolsyra. 

I samband med besöket bjuds media in att delta i rundvisningen på anläggningen, samt till intervjuer med Per Bolund och representanter för Lantmännen. Representanter för E.ON:s närliggande kraftvärmeverk, som levererar värme till Agroetanol, kommer också att medverka vid besöket. Meddela gärna din närvaro i förhand till Lantmännens pressavdelning (kontaktuppgifter nedan). Välkomna!

Tid: Tisdag 20 februari 2018, klockan 14:00-16:00
Plats: Lantmännen Agroetanol, Hanholmsvägen 69, 602 38 Norrköping
Möt: Per Bolund (Finansmarknads- och konsumentminister, MP), Alarik Sandrup (näringspolitisk chef, Lantmännen), Jan Mauritzson (vd, Lantmännen Agroetanol)

För mer information, kontakta: 

Alarik Sandrup, näringspolitisk chef Lantmännen
Tel: 0706 02 87 80
E-post: alarik.sandrup@lantmannen.com

Lantmännens pressjour
Tel: 010 556 88 00
E-post: press@lantmannen.com

Foto: Riksdagen

Ladda ned filer här