Bidra genom bullar - fika rosa idag!

Pressmeddelanden, 2018

Dags att bulla upp för Kanelbullens dag. Den 4 oktober äter svenskarna kanelbullar som aldrig förr och i vanlig ordning stödjer Bonjour Bröstcancerfonden med sin rosa bullar-kampanj under hela oktober.

Under hela oktober, i anslutning till Kanelbullens dag den 4 oktober, sprider Bonjour det rosa budskapet där alla kan vara med och bidra. I sju år har Bonjour på olika sätt uppmuntrat svenska konsumenter att köpa rosa bullar i butik. Varje bulle gör skillnad och ger stöd till forskning och sprider kunskap om en av vår tids största folksjukdomar – bröstcancer.

– En god fika smakar ännu bättre när man samtidigt kan bidra. Vi vet vilket oerhört viktigt arbete Bröstcancerförbundet utför. Vi är därför väldigt glada över att vi - tillsammans med alla som köper våra rosa kanelbullar - kan vara med och bidra till bröstcancerforskningen, säger Eva Strömbom, marknadsdirektör på Lantmännen Unibake.

Under de sju år som Bonjour på olika sätt har uppmärksammat bröstcancer har över 1 750 000 kronor samlats in till forskning. I oktober väntas ytterligare 250 000 kronor kunna skänkas till Bröstcancerfonden, tack vare rosa bullar.

– De framsteg som hela tiden görs inom bröstcancerforskningen är till stor del ett resultat av de bidrag som olika företag och privatpersoner ger varje år, säger Marit Jenset, Generalsekreterare på Bröstcancerförbundet. Vi är naturligtvis väldigt tacksamma för det bidrag vi fått genom Bonjour över åren, och som kommit den patientnära bröstcancerforskningen tillgodo.

Pressbilder finns att hämta här

För mer information och intervju var vänlig kontakta:

Eva Strömbom, marknadsdirektör Lantmännen Unibake
Tel: 0730 82 97 91
E-post: eva.strombom@lantmannen.com

Lantmännens pressjour
Tel: 010 556 88 00
E-post:
press@lantmannen.com 

Det visste du inte om Kanelbullens Dag

•Dagen instiftades 1999 av Hembakningsrådet. Syftet med kanelbullens dag var från början att få folk att baka mer hembakt, samt öka försäljningen av mjöl, jäst och margarin.

•Det säljs cirka 7 miljoner kanelbullar på Kanelbullens dag. 51 procent av svenskarna äter då minst en kanelbulle. Minst hälften av alla arbetsgivare bjuder sina anställda på kanelbullar på dagen.

•Den vanligaste formen på kanelbullen är snurran. Knutbullen är dock äldre, och går att hitta så långt tillbaka som på 1600- och 1700-talet.

Källa: Mitt Kök