Lantmännens fototävling till stöd för cancerforskning avgjord

Nyheter, 2017

Nu är vinnaren av Lantmännens Instagramtävling korad. Anita Karlsson kammar hem priset för bästa bild på rosa och blå balar, ett färgglatt initiativ till stöd för bröst- och prostatacancerforskning i Sverige. Tävlingen avgjordes i samband med Internationella Prostatacancerdagen den 15 september.

Anita Karlsson från Bergby, norr om Gävle, utses till 2017 års vinnare av Lantmännens fototävling #balarmotcancer på Instagram. Priset delas ut i samband med Internationella Prostatacancerdagen som uppmärksammas runtom i världen idag. Anitas bild belönas med en kasse bra mat från Lantmännen.

– Vi är väldigt glada över alla fina fotobidrag vi har fått in till tävlingen under sommaren och för det engagemang som svenska lantbrukare visat genom att köpa blå och rosa plast. Det känns bra att Lantmännen tillsammans med ensilageplasttillverkaren Trioplast och lantbrukare runtom i landet kan bidra till viktig forskning och öka kunskapen om cancersjukdomar, säger Torbjörn Wahlström, marknadschef för handelsvaror på Lantmännen.

Juryns motivering lyder: "Med en stor dos personlighet och en härligt matchande färgprakt i bilden har Anita tagit en bild som är både trevligt komponerad och som visar upp en påhittighet och livsglädje som rimmar väldigt fint med syftet bakom tävlingen".

När Anita får beskedet om vinsten sitter hon och fikar med en god vän som nyligen genomgått en bröstcanceroperation.  

– Jag visste att balarna bidrar till cancerforskning. När jag såg de rosa balarna på åkern i närheten sa jag till min man det kan bli en fin bild, jag bytte om till rosa kläder och så åkte vi dit. Ett av mina barnbarn sa faktiskt direkt "mormor, där har du en vinnarbild!"

För varje såld rosa eller blå rulle ensilageplast har 15 kronor skänkts oavkortat till Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation respektive Prostatacancerförbundet. Hittills i år har 235 000 kronor samlats in till stöd för vidare forskning.

Med fototävlingen på Instagram vill Lantmännen sprida initiativet ytterligare och uppmärksamma de lantbrukare som varit med och bidragit till cancerforskning.

För mer information och pressbilder, kontakta:

Lantmännens pressjour
Tel: 0730 46 58 00
E-post: press@lantmannen.com

Torbjörn Wahlström, marknadschef för handelsvaror på Lantmännen
Tel: 010 556 06 01
E-post: torbjorn.wahlstrom@lantmannen.com