Bli lunchetarian med GoGreens nya veganska färdigrätter

Nyheter, 2017

Intresset för att äta mer grönt växer och lunchen är ett tillfälle då många passar på att äta vegetariskt. Nu presenterar GoGreen två nytillskott i sitt sortiment av veganska färdigrätter – Chickpeas Tikka Masala och Asian Bean & Coconut Bowl – som gör det ännu enklare att välja vegetariskt på lunchen. De nya färdigrätterna, med smaker från det asiatiska köket, finns i butik från vecka 14.

Allt fler vill äta mer grönt, men det är inte alltid enkelt att få ihop det vegetariska vardagspusslet med olika familjemedlemmar och tidsbrist att ta hänsyn till. Många väljer därför gärna lunchen som ett tillfälle att äta lite grönare.

Nu lanserar GoGreen två nya veganska färdigrätter som gör det ännu enklare att bli lunchetarian. Chickpeas Tikka Masala och Asian Bean & Coconut Bowl är influerade av det asiatiska köket där krispiga grönsaker och bönor möter heta, fylliga och kryddiga smaker.

– Trenden är tydlig: vi svenskar vill äta mer vegetariskt, särskilt på lunchen. Därför känns det fantastiskt roligt att lansera två nya, spännande rätter som är ett enkelt och smakrikt lunchval oavsett om man är vegan, vegetarian eller lunchetarian, säger Emelie Levall, Nordic Brand Manager på Lantmännen.

De nya färdigrätterna värms i mikron på bara tre minuter och kommer i en smart förpackning som ger ifrån sig ett pip-ljud när rätten är färdig att ätas.

-          Chickpeas Tikka Masala är en smakrik kikärtgryta med pumpa, vitkål och blomkål smaksatt med ingefära, koriander och Tikka Masala-kryddor som väcker liv i smaklökarna.

-          Asian Bean & Coconut Bowl är en asiatiskt inspirerad bowl med kokosmjölk, grönkål, bönor och matkorn, smaksatt med chili och sesamolja.

GoGreens veganska färdigrätter finns i butik från vecka 14. Rekommenderat pris cirka 59,90 kronor.

Bilder finns på: http://lantmannen.com/bildbanken 

För mer information, vänligen kontakta:
Emelie Levall, Nordic Brand Manager, Ready-to-Eat
Tel: +46 73 044 25 59
E-mail: emelie.levall@lantmannen.com 

En liten ordlista
Vegan: Äter inte något som kommer från djurriket, d.v.s. kött, fisk, ägg, mejeriprodukter eller honung.
Lakto-ovo vegetarian
: Äter inte kött, men äter ägg och mjölkprodukter.  
Flexitarian: Äter vegetariskt ett par gånger i veckan.
Lunchetarian: Tycker det är svårt att få det vegetariska vardagspusslet att gå ihop, men passar på att välja vegetariska alternativ till lunch.