Äntligen blir varma mackor premium

Nyheter, 2017

Den svenska klassikern varma mackor – eller toasten – har fram tills nu saknats i premiumversion i Sverige. Samtidigt är "hot melt toast" en riktigt stor trend på andra sidan Atlanten. Nu tar Lantmännen Unibake under varumärket Hatting, tillsammans med hamburgerkedjan Max, toast-trenden till Sverige. De gör detta med hjälp av Sveriges mest sålda hamburgerbröd, Frisco.

På fast food-marknaden har trenden med finare måltider varit stark de senaste åren, och premiumprodukter står för hela tillväxten i segmentet. Den senaste trenden är toast – eller "hot melt" – som blivit mycket populärt i USA. Nu vill Lantmännen Unibake och hamburgerkedjan Max låta även svenskarna ta del av hot melt-trenden genom att lansera Sveriges mest sålda hamburgerbröd, Frisco, som toastbröd under varumärket Hatting.

Efterfrågan är i dag stor på fler lättlagade rätter till helglunchen, middagen i farten eller som mellanmål, samtidigt som många konsumenter värdesätter bra ingredienser och kvalitet. Det gör att det finns ett behov av en produkttyp som i dag saknas i brödhyllan, Hattings lyxiga toastbröd Frisco hjälper till att fylla den här luckan i sortimentet.

Toastbrödet Frisco kommer att finnas i livsmedelsbutiker och serveras på Max restauranger. Även om den klassiska toasten serveras med skinka ser Lantmännen Unibake även möjligheten att använda Friscobrödet som bas för ett gott, vegetariskt alternativ.

 Allt fler söker vegetariska alternativ och toast är en rätt som går alldeles utmärkt att variera. Ost är en kraftig smakbärare, och tillsammans med Friscobrödet med sitt saftiga, korta bett, kommer det att finnas enorma möjligheter att enkelt skapa riktigt bra måltider, säger Susanna Händel, kategorichef för Hatting på Lantmännen Unibake.

Pressbilder
Pressbilder fria för användning finns här

För mer information och intervju var vänlig kontakta:
Eva Strömbom, marknadsdirektör Lantmännen Unibake 

Tel: 010 556 12 35, 0730 82 97 91
E-post: eva.strombom@lantmannen.com 

Lantmännens Pressjour
Tel: 0730 46 58 00
E-post:
press@lantmannen.com