Ancient Grains sätter smak på GoGreens nya gröna drycker

Nyheter, 2017

GoGreen lanserar två nya drycker baserade på ancient grains; naturligt smakrika gryn med anor från stenåldern. Nyheterna finns i butik från vecka 7 och kommer i de spännande smakerna Quinoa & Kokos och Havre & Mandel. Dryckerna kommer även att serveras på Juiceverket, där de gett smak åt tre färgsprakande drycker – en smoothie, en kaffedrink och en overnight oats.

Drycker från växtriket har med sina fylliga smaker blivit en omtyckt smaksättare och bas i allt från kaffe till smoothies. Nu lanserar GoGreen två nya drycker baserade på ancient grains – oförädlade gryn som ätits i tusentals år – där havre och quinoa möter populära smaker som mandel och kokos.

– I våra nya drycker har vi tagit vara på det allra bästa från ancient grains! Grynen ger en rund och söt smak och är lika goda i sig själva som i favorit-smoothien eller i en smakrik frukostgröt, säger Emilie de Craene, Brand Manager för GoGreen.

De nya dryckerna är rika på kalcium och vitaminer och är utan tillsatt socker och utan laktos.

  •  Ancient Grains – Quinoa & Kokos har en rund smak med naturlig sötma från kokosen. Glutenfri.
  •  Ancient Grains – Havre & Mandel är en kombination av storfavoriterna havremjölk och mandelmjölk. Nötig smak med fyllig karaktär från havren – dubbelt så gott!

För att ta vara på de naturligt rika smakerna hos ancient grains har GoGreen tillsammans med Juiceverket låtit de nya dryckerna sätta smak på tre recept – en kaffedrink, en smoothie och en overnight oats.

– Ancient grains är minst sagt hett just nu och det känns väldigt spännande att ta GoGreens nya mjölkdrycker till våra juicebarer. Vi har mixat dryckerna med bland annat riktigt starkt kaffe och färsk frukt, som verkligen ger en energi-boost, säger Andreas Wilson på Juiceverket.

Dryckerna finns i dagligvaruhandeln från och med vecka 7. Rek pris ca 24,90 SEK.

Bilder finns på: http://lantmannen.com/bildbanken

För mer information, vänligen kontakta:
Emilie de Craene, Brand Manager GoGreen
Mobile: + 46 72 54 36 059
E-mail: emilie.de.craene@lantmannen.com 

re:Matcha bulldog
Vakna till ordentligt med en frisk smakmix av matcha, grape och espresso!

Du behöver:
2 dl GoGreen Ancient Grains Quinoa & Kokos
1 dubbel shot espresso
2 cl färskpressad grapejuice
4 cl agavesirap
1 krm matchapulver

Gör såhär:
Blanda ut matchapulvret i mjölken. Fyll ett glas med isbitar och häll över kaffet. Häll därefter försiktigt i grapejuicen. Fyll på med mer is om den smält undan av värmen från kaffet. Häll i drycken – och skapa ditt personliga mönster i glaset. Garnera med en bit grapezest. Njut!  

Bocktörne blitz
En vitaminkick med len kokos, söt mango och rivig ingefära.

Du behöver:
1,5 dl GoGreen Ancient Grains Quinoa & Kokos
½ msk kokosflakes
1 msk gojibär
1,5 cl pressad citron
1,5 cl pressad/riven färsk ingefära
2 msk frusen mango
1,5 cl vaniljlag

Gör såhär:
Häll alla ingredienser i en blender tillsammans med lite is. Mixa drycken slät och häll upp på flaskor eller glas. Toppa gärna med lite extra kokosflakes.

Overnight oats morot deluxe
Frukostbowl med len smak av chia, mandel och banan.

Till två portioner:
1,5 dl GoGreen Ancient Grains Havre & Mandel
1 dl havre
1 dl vaniljproteinpulver
1 banan
2 msk finriven morot
1 tsk finriven ingefära
1 tsk kanel
1 tsk GoGreen chiafrö
1 dl kokt GoGreen vit quinoa

Gör såhär:
Mixa allt i försiktigt i en blender och häll upp i två glasburkar. Sätt på locket och låt stå i kylen över natten. Toppa med dina favorit-toppings, t.ex. tunna äppelskivor, kanel, lite chiafrön och valnötter.

Fler gröna recept finns på http://www.gogreen.se/recept/.