Njut av svenska pannkakor – gräddade hos Kungsörnen i Laholm

Pressmeddelanden, 2016

Visste du att Kungsörnens pannkakor är gjorda på svenska ingredienser? Det berättar vi mer om på Kungsörnens nya fina förpackningar, som nu finns ute i butikerna. Njut av pannkakor på flera olika sätt, och av att de redan är färdiga – gräddade på gjutjärnspannan hemma hos oss i Laholm.

Kungsörnen lagar sina pannkakor på samma sätt som du gör hemma, men i Laholm går det åt en något större sats. I Kungsörnens fabrik steks närmare bestämt 600 000 pannkakor om dagen.

Pannkakorna är gjorda på fina svenska råvaror, och gräddas precis som hemlagade pannkakor.

– Det finns ingen anledning att transportera ingredienserna långväga - utan mjöl, mjölk och ägg kommer alltid från svenska gårdar, säger Ulla Frendin Lindmark, Brand Manager på Kungsörnen.

Många drar nytta av enkelheten som kylda och frysta pannkakor för med sig och allt fler har upptäckt variationsmöjligheterna med färdiga pannkakor.

– Det bästa med pannkakor är att det finns så många olika tillfällen och sätt att servera dem på, fortsätter Ulla. Pannkakor kan vara frukost, lunch eller middag, men också det perfekta mellanmålet på utflykten, en trevlig kvällsmat eller grunden för pannkakstårtan på barnkalaset.

Eftersom det är så lätt att variera tillbehören så är pannkakor en bra bas. Kombinera med färska blåbär - eller varför inte chokladsås - under en lite lyxigare frukost eller helgbrunch. Förbered med matigare tillbehör som keso, svampstuvning eller tonfiskröra inför utflykten, eller servera med socker och sylt när barnens kompisar är över på middag. Eller njut av dem med grädde och hallonsylt efter soppan till lunch.  

– Våra färdiglagade pannkakor är en praktisk måltid, och hjälper oss alla att spara tid, men framförallt är de supergoda, säger Ulla. Jag brukar ibland steka de färdiga pannkakorna i lite smör, det ger en känsla av hemlagat.

Kungsörnens svenska pannkakor finns i både kyld och fryst form. Det finns även ekologiska, glutenfria och laktosfria sorter.

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Barrner, Marketing & Category Manager på Lantmännen Cerealia
Telefon: +46105561362
E-mail: anna.barrner@lantmannen.com