Lantmännen Maskin börjar sälja K-vagnen för grönyteskötsel och entreprenad

Nyheter, 2016

Lantmännen Maskin satsar vidare på produkter för grönyteskötsel och entreprenad. I produktprogrammet ingår redan kompakttraktorer, kompaktlastare och redskap för vägskötsel och snöröjning. Nu kompletteras sortimentet med vagnar från K-vagnen med kapacitet från 500 till 11 000 kg nyttolast.

Lantmännen Maskin satsar på helhetserbjudande även till kunder utanför det traditionella lantbruket med hela maskinkedjan för grönyteskötsel, vägskötsel och snöröjning.

K-vagnen finns i flera olika utföranden och storlekar anpassade för mindre kompaktmaskiner och traktorer upp till 100 hk. Vagnen finns med olika tippfunktioner, högtippande och trevägstippande. I Lantmännen Maskins sortiment ingår också dumpervagn, kranvagn, lövlastare och bevattningsvagn från K-vagnen.

K-vagnen är svensktillverkad och av hög kvalitet. Det finns ett brett standardsortiment men även kundunika lösningar kan levereras. Vagnarna säljs med 24 månaders garanti.

– Med K-vagnen kompletterar vi vår produktportfölj inom segmentet. K-vagnen passar bra ihop med Norcar, Kramer och LS, produkter som redan finns i vårt sortiment. Vi är därför mycket glada att teckna leverantörsavtal med Vagnsteknik AB, säger Peter Timischl, affärsområdeschef entreprenad Lantmännen Maskin.

K-vagnen tillverkas av Vagnsteknik AB i Karlshamn. De är marknadsledande inom sitt segment och har många års erfarenhet av vagnstillverkning. Sedan starten 1986 har mer än 8 000 vagnar och redskap tillverkats för kommuner, kyrkogårdsförvaltningar, bostadsbolag, golfbanor och entreprenörer.

–­ Lantmännen Maskin är en mycket bra återförsäljarkanal för våra produkter, och våra vagnar passar väl in i deras satsning mot vår primära målgrupp. Vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete, säger Jörgen Ohlsson, vd Vagnsteknik AB.

Bild finns tillgänglig här: http://lantmannen.com/bildbanken 

Vid frågor kontakta gärna:

Peter Timischl, affärsområdeschef entreprenad Lantmännen Maskin
Tel. 010-556 50 48

Lantmännens pressjour:
Tel 0730-46 58 00