Lantmännen Cerealia slutar att sälja krossat linfrö

Pressmeddelanden, 2016

Lantmännen Cerealia följer Livsmedelsverkets senaste råd och väljer att tillfälligt sluta sälja krossat linfrö i Sverige, och utleverans till kunderna har stoppats.

Lantmännen Cerealia har beslutat att stoppa utleverans av GoGreen Krossat Linfrö, artikelnummer 102605, som en följd av Livsmedelsverkets senaste rekommendationer. Produkten tas för tillfället bort från sortimentet i Sverige.

Lantmännen Cerealia har redan idag tydlig information på produktförpackningen som säger att krossat linfrö kan användas i mat och bakning, det vill säga i upphettad form, men inte annars. Vad gäller annan användning rekommenderas att konsumenterna använder hela linfrön, vilket har varit i linje med Livsmedelsverkets råd.

Livsmedelsverket har nu uppdaterat sin rekommendation och avråder helt och hållet konsumenter från att äta krossade linfrön, med motiveringen att det finns för lite forskning om eventuella hälsorisker. Det är idag inte förbjudet att sälja krossade linfrön men Lantmännen Cerealia väljer att följa Livsmedelsverkets rekommendation och slutar alltså att sälja produkten tillsvidare.

Försäljningen av hela linfrön påverkas inte av det här och levereras ut som vanligt.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Lantmännen Cerealia Konsumentkontakt:
020 - 84 84 84,
konsumentkontakt@lantmannen.com 
 

Lantmännen Cerealia Presschef, Tora Zeijlon:
010 55 60 482,
tora.zeijlon@lantmannen.com