Fem år i kampen mot bröstcancer – Bonjours Rosa Bullar ger miljonbidrag till kampen mot bröstcancer

Pressmeddelanden, 2016

I fem år har Bonjour på olika sätt uppmärksammat svenska konsumenter på en av vår tids största folksjukdomar – bröstcancer. Det har hittills gett över 1 100 000 kronor till forskning och prevention. I oktober väntas ytterligare 250 000 kr kunna skänkas till den fortsatta kampen mot bröstcancer tack vare Bonjours Rosa Bullar.

Tillsammans med butikskedjor, bloggare, media och vanliga konsumenter som köpt de Rosa Bullarna har Bonjour bidragit i kampen mot bröstcancer på ett sätt som få andra kommersiella aktörer gjort, allt ifrån att samla in pengar till att nå ut och informera om hur man kan upptäcka bröstcancer i tid.

– Rosa Bullar föddes ur tanken att våra goda bullar också kan göra gott. Kanelbullens vita pärlsocker byts mot rosa under oktober och intäkterna går oavkortat till Bröstcancerfonden. Det är vårt sätt att göra det enkelt för konsumenter att göra skillnad, säger Eva Strömbom, Marknadsdirektör på Lantmännen Unibake.

Från bullbud till bröstkalender

Det började i liten skala år 2012 med Bullogram som konsumenter kunde skicka med cykelbud i Stockholm. Året därpå växte Bullogram till en digital plattform som gjorde det möjligt att skicka en Rosa Bulle till någon och samtidigt skänka pengar till kampen mot bröstcancer. Genom dagligvaru- och servicehandeln blev Rosa Bullar tillgängliga för miljontals konsumenter över hela landet. År 2015 lanserade Bonjour i samarbete med BRO ”Klämkalendern” med kända svenskar fotad av Elisabeth Ohlson Wallin som blev mycket uppmärksamhet i media.

– Varje såld Rosa Bulle är ett stöd i den fortsatta kampen mot bröstcancer. Det är tack vare alla bullsugna svenskar vi hittills har kunnat bidra med över 1,1 miljon och är något vi vill fortsätta göra, säger Eva Strömbom, Marknadsdirektör på Lantmännen Unibake.

I oktober väntas Bonjour, genom försäljningen av Rosa Bullar, bidra med ytterligare 250 000 kronor till Bröstcancerfondens arbete.

– De framsteg som hela tiden görs inom bröstcancerforskningen är till stor del ett resultat av de bidrag som olika företag och privatpersoner hjälper till att samla in varje år, säger Kjell Hjelm som är marknadsansvarig på BRO. Vi är naturligtvis väldigt tacksamma för det bidrag vi fått genom Bonjour över åren, och som kommit den patientnära bröstcancerforskningen tillgodo.

För mer information, kontakta gärna:

Eva Strömbom, Marknadsdirektör, Lantmännen Unibake Sweden AB | 010-556 12 35

Högupplösta bilder finns att hämta i följande länk:

https://bildbanken.lantmannen.com/flex/PressroomunibakeSE.html?queryids=37902,37898,39123,39122,37904,37908,39117,39118,39119