Elisabeth Ringdahl ny chef för division Lantbruk

Pressmeddelanden, 2016

Elisabeth Ringdahl, CFO och tillförordnad chef för division Lantbruk, tillträder permanent rollen som chef för division Lantbruk.

Elisabeth har varit CFO för division Lantbruk sedan 2015, och utsågs som tillförordnad divisionschef i samband med att Johan Andersson lämnade Lantmännen i våras. Elisabeth tar nu permanent över rollen som chef för division Lantbruk, efter en rekryteringsprocess som har pågått under sommaren och hösten.

– Jag är väldigt glad att kunna meddela att Elisabeth tar över rollen som divisionschef. Hon har gjort ett utmärkt jobb med att leda utvecklingen vidare som tillförordnad chef under det senaste halvåret, och divisionen har fortsatt att utvecklats positivt under hennes tid som ledare. Elisabeth har starkt affärsfokus samt gedigen erfarenhet både från Lantmännen och division Lantbruk – och som ledare, både utanför och inom Lantmännen. Jag är övertygad om att Elisabeth är rätt person att leda divisionen framåt, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

Elisabeth Ringdahl började sin karriär på Lantmännen år 2003, då på Swecon Group som idag ingår i division Maskin. Därefter har hon även innehaft rollen som CFO för Division Maskin. Efter två år utanför Lantmännen i en roll som CFO på Scanacon Group kom Elisabeth 2015 tillbaka med nya erfarenheter, denna gång till division Lantbruk.

– Vi har en stark framtidstro inom divisionen, kopplad till en god utveckling både ekonomiskt och på marknaden. Under de senaste åren har vi stärkt den lokala förankringen och minskat våra kostnader betydligt. Därmed har vi lagt en stabil grund för framtida satsningar – att utveckla innovativa produkter, erbjudanden och affärsmodeller för ett konkurrenskraftigt svenskt lantbruk. Jag ser med glädje fram emot att fortsätta arbetet tillsammans med alla medarbetare, kunder och ägare, säger Elisabeth Ringdahl.

Elisabeth tillträder omgående sin nya roll som divisionschef.

Bilder finns tillgängliga på http://lantmannen.com/om-lantmannen/press-och-nyheter/bildbanken/ 

Vid ytterligare frågor, kontakta:

Per Olof Nyman, vd och koncernchef, Lantmännen
Tel 0706 57 42 47, e-post per.olof.nyman@lantmannen.com 

Elisabeth Ringdahl, chef division Lantbruk, Lantmännen
Tel 072 546 46 35, e-post elisabeth.ringdahl@lantmannen.com

Lantmännens pressjour
Tel 0730 46 58 00