Infrastrukturministern inviger unik tankstation med tre förnybara bränslen

Pressmeddelanden, 2015

Infrastrukturminister Anna Johansson och Norrköpings kommunalråd Lars Stjernkvist inviger Energifabrikens fossilfria mack i Norrköping. Macken öppnas i samarbete med Lantmännen Agroetanol och det är premiumkvalitet av biobränslena RME, HVO och ED95 (Agro Cleanpower 95) som erbjuds. Det är bränslen som medför högsta möjliga klimatnytta och driftsäkerhet. Stationen ligger längs med E4:an, på Helgenäs Transporters anläggning utanför Norrköping.

Program för invigningen, onsdag den 24 juni:

11.00­–13.00     Lunch
Truckers Inn bjuder Energifabriken och Lantmännen Agroetanol på hamburgare från Britta och Lennarts Nära Kött och bubbel, kaffe och kaka. Passa på och kom förbi för en god lunch.

11.30–12.40     Invigning
Karin Varverud, vd Energifabriken, hälsar välkommen. Infrastrukturminister Anna Johansson och Norrköpings kommunalråd Lars Stjernkvist invigningstalar, klipper band samt provtankar på stationen. Anna Johansson och Lars Stjernkvist ställer frågor till branschen om användande av biodrivmedel.

12.45–13.00      Film- och bildvisning för intresserade

Passa på att prata med fordonstillverkare, biobränsletillverkaren Perstorp Bioproducts, Energifabriken och Lantmännen Agroetanol om möjligheten att tanka fossilfritt. Det finns också möjlighet att se vilka tjänster som Helgenäs Transporter kan erbjuda.

Anmäl dig gärna så att vi kan säkerställa tillgången på hamburgare. Ring Charlotte Elander, delägare Energifabriken, på 070-594 49 33 eller skicka ett mail till charlotte@energifabriken.se. Även de som inte har anmält sig är varmt välkomna.

Plats: Helgenäs Transporter, Ströbogatan 29, Åby. Vid E4:an, avfart 124.

För mer information, kontakta:
Charlotte Elander, Energifabriken            
Telefon: 0142-414 62, 070-594 49 33                                        
E-post:
charlotte@energifabriken.se
www.energifabriken.se

Bengt Olof Johansson, vd Lantmännen Agroetanol

Telefon: 070-217 69 89

E-post: bengt.olof.johansson@lantmannen.com

www.agroetanol.se