GOGREEN LANSERAR TVÅ NÖTIGA SMOOTHIENYHETER

Pressmeddelanden, 2015

Nu lanseras Sveriges första nötbaserade smoothie. GoGreen låter den mjölkfria trenden möta efterfrågan på smidiga och hälsosamma mellanmål och resultatet är två goda smoothies som till hälften består av nötdryck och till hälften av frukt. GoGreen Nutdrink Smoothie kommer i två goda smaker, Strawberry & Banana med Cashewdryck som bas samt Mango & Banana med Kokosdryck som bas. Nyheterna finns nu i butik och kostar ca 20 kr.

Trenden med laktosfria växtbaserade mjölkprodukter är starkare än någonsin. Särskilt förtjusta är svenskarna i nötbaserade drycker - det senaste året har försäljningen ökat med hela 135 %*. Samtidigt ökar efterfrågan på hälsosamma och energigivande mellanmål på språng.

Nu kombinerar GoGreen trenderna i Sveriges första nötbaserade smoothie. Go Green Nutdrink Smoothie är gjord på 50 % nötdryck och 50 % frukt och kommer i två smaker: Cashew, Strawberry & Banana samt Coconut, Mango & Banana.

– Det är fantastiskt roligt att våra populära nötdrycker nu även blivit smidiga mellanmålssmoothies. GoGreen Nutdrink Smoothie är helt mjölkfri och fullproppad med goda smaker från både frukt och nötter, säger Emilie de Craene, Nordisk produktchef på GoGreen.

GoGreens nötbaserade mjölkdrycker lanserades för två år sedan och blev snabbt populära som smoothiebaser för hemmamixare. Även juicebaren Juiceverket i Stockholm använder GoGreens nötdrycker i sina smoothies och shakes. Nyheten Nutdrink Smoothie är ett smidigt alternativ för den som inte vill mixa själv och kommer gå att hitta i matbutiker över hela Sverige.

Recepten till Nutdrink Smoothies är skapade av Jacob Wismar, hälsomatexpert samt produkt- och receptkreatör på Lantmännen. Nyheten finns nu i butik och kostar ca 20 kr.

För mer information, vänligen kontakta:
Emilie de Craene, Nordisk produktchef GoGreen
Mobile: + 46 72 54 36 059
E-mail: emilie.de.craene@lantmannen.com

Bilder kan hämtas på http://lantmannen.se/omlantmannen/Press-och-media/Bilder/.
Sökord: smoothiesgogreen

* Växtbaserad dryck har en stark utveckling på marknaden och störst ökning ser vi framförallt på nötbaserad dryck som har ökat med 135% i värde under 2014 (Källa: Nielsen MAT TY DVH totalt v52, 2014)