Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Från jord till bord
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Lokalt och globalt
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Forskning och framtiden
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Leta efter grodden
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
Genom Lantmännens Forskningsstiftelse bjuder vi in forskare till samarbete kring framtidens möjligheter inom tre teman: Lantbruk & maskiner, Livsmedel & hälsa samt Bioenergi & gröna material.
Öppna utlysningen 2025
Lantmännens Forskningsstiftelse har en öppen utlysning varje år. Inför den öppna utlysningen presenteras utlysningstexterna med aktuella beskrivningar av forskningsbehovet inom de tre fokusområdena: Lantbruk och maskiner, Livsmedel och hälsa samt Bioenergi och gröna material.
Utlysningen 2025 är öppen mellan den 26 juni och 30 september.
Beslut om inkomna ansökningar meddelas i början av december.
Vi tror att samarbete är en nyckelfaktor för att lyckas hantera dagens utmaningar. Därför ser vi gärna att sökande kontaktar oss för att diskutera möjligheterna att använda Lantmännens produkter, sidoströmmar, försöksplatser och andra resurser i de projekt som planeras. För att ett projekt ska beviljas medel bör resultaten vara tillämpbara under svenska eller nordeuropeiska förhållanden.