Raggy

Råggy

Råg började odlas i Sverige på 1200-talet och var förr det sädesslag som var vanligast i bröd. Ännu idag bakar man bröd med råg, men det används också i gröt och müsli. Rågflingor är rågkorn som har ångats och pressats till flingor. Då rågflingor görs på hela korn finns grodden och skalet kvar, vilket gör att det kryllar av fibrer. Rågflingor är även rika på järn och andra mineraler.


2 portioner
  • 2 dl AXA Rågflingor
  • 1 msk linfrö
  • 4-5 dl vatten
  • 1 krm salt
  • ½ dl torkad frukt, t ex aprikoser eller fikon, klippt i mindre bitar
  • ½ dl hackade hasselnötter eller mandel.

10 min

Blanda rågflingor, linfrö, vatten och salt i en kastrull.Koka upp och låt sjuda i 3-5 min. Rör om då och då. Tillsätt den torkade frukten. Servera med mjölk, skivad apelsin och hackade nötter eller mandel.

Till servering: Mjölk eller yoghurt och skivad apelsin.

Hur gott som helst!


2,9/5 baserat på 395 röster.