Pastafrittata med sparris och skinka

Istället för potatis fyller vi frittatan med pasta. Tillsammans med somrig sparris och smakrik skinka blir det här en enkel sommarlunch som är lika god att äta varm som kall. Dessutom är det ett bra sätt att ta vara på överbliven pasta och andra kylskåpsrester – variera efter smak och vad som finns hemma i kylskåp och skafferi!


4 portioner

3 dl Kungsörnen Makaronsnäckor
1 knippe grön sparris
1 knippe färsk röd lök eller ½ purjolök
100 g flatrökt eller annan god skinka
200 g vällagrad cheddarost
4 ägg
2 dl vatten, mjölk eller grädde
Smör till stekning och form
Salt och peppar

50 minuter
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka makaroner enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär bort ett par centimeter längs ner på sparrisen. Hacka resten grovt och koka sedan i välsaltat vatten ett par minuter. Häll av vattnet och låt ånga av.
  4. Skölj och finstrimla lök/purjolök. Strimla skinkan och riv osten.
  5. Fräs lök/purjolök i smör i en stekpanna tills den är glansig och fått lite färg.
  6. Vispa ihop ägg och vatten, mjölk eller grädde i en bunke. Blanda ner makaroner, sparris, stekt lök, skinka och ost. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll smeten i en smord ugnsfast form, ca 20*30 cm.
  8. Grädda frittatan i mitten av ugnen ca 20 min, eller tills den stannat och fått fin färg.

3,1/5 baserat på 335 röster.