Medelhavsomelett med kikärter, getost och oliver.

Medelhavsomelett med kikärter, getost och oliver

Omelett är det ultimata mellanmålet, frukosten eller som del av en enkel och snabb middag. Fylld med kikärter, getost och oliver och serverat tillsammans med en kryddig salsa blir detta en god och proteinrik måltid. Se till att omeletten inte blir för överstekt, den ska fortfarande vara lite krämig vid servering.


2 portioner

1 förp Go Green Ekologiska kikärter
1 knippe timjan
Ca 1 dl kalamataoliver
4 ägg
4 msk vatten
150 g chèvre 

1 förp Go Green Salsa

Salt och peppar
Smör till stekning

20 minuter
  1. Häll av kikärterna. Repa och grovhacka timjanen. Kärna ur kalamataoliverna.
  2. Vispa ihop ägg och vatten lätt med gaffel i en bunke. Salta och peppra.
  3. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Häll ner äggsmeten i pannan och rör lätt med en slev så att smeten gräddas jämnt och omeletten blir luftig och krämig.
  4. Smula över getosten och strö över timjan och oliver. Peppra.
  5. Vik ihop omeletten och servera tillsammans med salsan.

3,6/5 baserat på 372 röster.