Ljummen höstsallad med zucchini, parmesankräm och rostade sojabönor.

Ljummen höstsallad med zucchini, parmesankräm och rostade pumpakärnor

Den här salladen är matig och lätt på samma gång. Bulgurn kokas i buljong vilket ger den en djupare smak. Tillsammans med vitlöks- och chilistekt zucchini, parmesankräm och rostade pumpakärnor blir det här en trevlig sallad för soliga höstdagar.


4 portioner

4 dl Go Green Bulgur
8 dl grönsaksbuljong

2 zucchini
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
150 g blandade salladsblad
50 g parmesanost eller annan vällagrad ost 
100 g ricotta
2 msk olivolja
1-2 tsk valfri vinäger
2 dl Go Green Rostade Pumpakärnor

Smör eller olja till stekning
Salt och peppar

30 minuter
  1. Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen men ersätt vattnet med buljong. Håll varmt under lock fram till servering.
  2. Skiva zucchinin i centimetertjocka skivor. Skala vitlöken och finhacka den och chilin.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med smör eller olja. Stek zucchinin på ganska hög värme på båda sidor tills den fått fin färg. Tillsätt vitlök och chili mot slutet av stekningen. Salta och peppra.
  4. Skölj salladen.
  5. Finriv parmesan och rör ihop med ricotta i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda ihop bulgurn med sallad, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Bred ut bulgurblandningen på ett fint fat. Toppa med zucchinin, klicka över parmesanricottan och strö över sojabönorna.

3,4/5 baserat på 300 röster.