Linguine med rökta blåmusslor, fänkål och citron.

Linguine med rökta blåmusslor, fänkål och citron

Ibland är en smart genväg receptet på en god middag. Rökta musslor på konserv håller hög kvalitet och tillsammans med vitt vin, fänkål och citron blir det här en fin rätt för lata sommardagar!


4 portioner

2 schalottenlökar, finhackade

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 fänkål, grovt skuren

1 röd chili, urkärnad och finhackad

1 msk tomatpuré

2 dl vitt vin

3 dl grädde

1 msk koncentrerad hummer- eller skaldjursfond

1 förpackning rökta musslor i olja, ca 100 g

Finrivet skal av 1 citron

1 knippe dill, grovhackad

Salt och svartpeppar

Smör till stekning

 

300 g Kungsörnen Prima Linguine Vit Fiber

30 minuter
  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fräs lök, vitlök, fänkål och chili i en stor klick smör i en panna. När löken är glansig, tillsätt tomatpurén och fräs vidare ett par minuter.
  3. Slå över vinet och låt det koka i till hälften återstår.
  4. Tillsätt grädde och fond och låt såsen koka ihop ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vid serveringen, rör ner musslor, citronskal och dill i såsen och blanda ihop med pastan.  Servera gärna med riven vällagrad ost!

3,9/5 baserat på 380 röster.