Ge nytt liv åt gammalt bröd

Du kan göra mer av bröd som legat och blivit lite gammalt än ge det till duvorna i parken. Nedan finns flera enkla tips. 

Vad gör man med gammalt bröd?

Om brödet blivit lite gammalt kan du pensla det med vatten och vira in det i aluminiumfolie. Efter tio minuter i ugnen (180°) smakar det som nybakat igen! Om vetebullarna blivit hårda och tråkiga kan du doppa dem i mjölk och grädda dem i ugnen ett par minuter, då blir de som färska.

Läs fler tips för gammalt bröd nedan!

 

Låt inte brödet stå för kallt

Bröd ska förvaras i rumstemperatur. Ju kallare det är, desto snabbare torkar det.

Ett äpple håller brödet mjukt

Om du lägger ett halvt äpple i din brödlåda håller sig brödet mjukt – och en halv rå potatis förhindrar mögel.

Så blir knäckebrödet knaprigt igen

Knäckebröd eller kex som blivit lite mjuka blir knapriga och fina igen om du värmer dem i ugnen några minuter.