Bullfest

Dags att bulla upp i Matsamtalet och prata ut om vår älskade fikakompis kanelbullen. Vad är till exempel godast, kanel eller kardemumma? Sigrid Bárány och Johan Matgeek Hedberg pratar om smaksättningar, massor av tips, hur du får bullarna proffsigt snygga och ringer upp Maria Blohm om goda glutenfria bullar. Häng med du också på Matsamtalets bullfest.

Vi på Lantmännen vill att fler ska prata mer om maten vi äter! Vi måste alla äta så låt oss tala om det med varandra. Vid köksbord, i butiken och på jobbet – hela vägen från jord till bord. Finns det egentligen ett viktigare samtalsämne än mat? Därför har vi startat Matsamtalet, en podcast där matprofilerna Johan Hedberg och Sigrid Bárány pratar fritt om mat ur ett mycket brett perspektiv. Det kan handla om råvaror, barnmat, saker vi inte trodde gick att äta, lärkrutor, matproduktion, matlagningstips och en hel massa annat – diskussioner om mat som vi hoppas ska sprida matlust och engagemang. Välkommen in i samtalet!

Recept och tips från avsnittet

11 tips på fylligare bullar

Kanel och kardemumma är fyllningarnas fyllning till vetebullar. Men det går att förnya bullklassikern och skapa en speciell bullfest. Här ger mästerkockan Sigrid Bárány och matgeeken Johan Hedberg dig sina bästa tips på andra fyllningar som lyfter fikabullen till en ny nivå. Här är hela shoppinglistan:

  • Citroncest och svartpeppar
  • Ingefära och muskovadosocker
  • Nutella eller hasselnötskräm
  • Pistagekräm och rosenvatten
  • Syrliga curder av olika slag (citron, apelsin eller lime)

Här följer sex grymma ingredienser att kombinera din fyllning med på olika sätt. De är dessutom lite mer närodlade.

  • Kummin och anis
  • Körsbärskärnor
  • Korianderfrön
  • Violsocker
  • Verbenasocker
  • Svenska bär och framför allt blåbär