System.Threading.Tasks.Task`1[Microsoft.AspNetCore.Html.IHtmlContent]

Nytt år och nya utmaningar!

Nu har det snart gått tre månader sen mitt senaste blogginlägg och mycket har hänt sen sist!

Mitt första uppdrag, som gick ut på att utforska Lantmännens möjligheter inom biogasaffären, har avslutats. Projektet mynnade ut i en rapport samt en presentation som hölls inför inbjudna åhörare, däribland kollegorna på division Energi i Stockholm. Presentationen följdes av en diskussion rörande diverse biogasfrågor med fokus på hur vi inom Lantmännen kan gå framåt i frågan. Det kändes oerhört givande och några konkreta förslag kom upp.

möte

För några veckor sedan påbörjade vi traineer våra nya uppdrag. Jag sitter nu på avdelningen för forskning och utveckling (R&D) på huvudkontoret i Stockholm. Jag har alltså inte behövt förflytta mig särskilt långt rent geografiskt från min förra arbetsplats, närmare bestämt två trappor ner. En fördel med detta är att jag fortfarande har möjligheten att träffa mina gamla energi-kollegor över en kaffe, samtidigt som jag har får lära känna nya trevliga arbetskamrater på R&D. Om än bara för en kortare period så känns det som att jag både kan äta kakan och ha den kvar.

Mitt nya uppdrag är otroligt spännande och jag ser verkligen fram emot nästkommande månader. Uppgiften är att kartlägga marknaden för kosttillskott och undersöka eventuella möjligheter för satsning inom Lantmännen, med spannmål som bas. Det finns redan idag etablerad verksamhet i form av AS Faktor men frågan är om vi kan och bör göra mer.

En av de stora fördelarna med traineeprogrammet är att vi får den unika möjligheten att testa på vitt skilda arbetsuppgifter som ofta ligger utanför vår bakgrundskompetens. Just denna perioden känner jag dock att jag hamnat helt rätt. Kost, hälsa, nutrition och produktutveckling ligger helt i linje med min utbildning och inte minst mitt stora intresse! Mina ambitioner är således mycket höga och jag får återkomma med resultatet senare i vår.

Gott nytt år önskar jag er alla!

/  Malin