System.Threading.Tasks.Task`1[Microsoft.AspNetCore.Html.IHtmlContent]

Kommunikation, kommunikation, kommunikation…

Om hur jag gick från marknadspotential till kommunikationsstrategier, croissanter till tomteäpplen och danska till svenska.

Som några av er kommer ihåg gick mitt förra projekt ut på att bedöma marknadspotentialen för bake-off produkter i Tjeckien, något jag gladeligen kastade mig över. Från att knappt ha koll på att Prag är huvudstaden gjorde jag en kartläggning av de olika kanalerna och aktörerna på marknaden, de olika sortiment samt prisnivåerna. Så vad kom jag fram till? Hur mycket croissanter och wienerbröd äts det i Prag egentligen? Jag kan säga så här, det finns absolut en tillräcklig stor potential i Tjeckien för att Lantmännen Unibake ska ha en chans att kunna gå in på marknaden!

Så var det då dags för nytt traineeuppdrag. Det var inte utan en smula sorg som jag efter 10 veckor i Köpenhamn lämnade Unibakes huvudkontor för kommunikationsavdelningen på Lantmännens huvudkontor i Stockholm. Så vad för typ av projekt har jag nu fått för denna period? Jo, för det första har jag inte ett utan två olika projekt på två olika delar av avdelningen. Mitt första projekt är på avdelningen för ägarrelationerna där jag tittar på hur vi kan förbättra den  information som går ut till våra ägare gällande våra internationella satsningar. Mitt andra projekt är på avdelningen för interna kommunikationer där jag undersöker Lantmännens interna kommunikationssystem och hur vi kan nå ut mer effektivt till alla anställda inom företaget. Så jag har med andra ord bytt marknadspotential mot kommunikationsstrategier, croissanter vid eftermiddagsfikan mot nyttigare äpplen (det är sånt man äter här på huvudkontoret) och danskan som jag fick kämpa så hårt med i Köpenhamn har bytts ut mot svenska. Så nu förstår jag allt vad som sägs vid mötena och inte bara hälften.

Men nu har det hunnit bli jul så det är väl dags för mig att packa ihop och ta mig ut till Bromma där jag ska fira jul med familjen. Julklapparna är inköpta, granen väntar på att bli klädd och min mamma har lovat mig hemlagade köttbullar. Kan det bli bättre?

God jul från oss alla traineer på Lantmännen!

Jakob Söderström