System.Threading.Tasks.Task`1[Microsoft.AspNetCore.Html.IHtmlContent]

Introveckan!

Fullspäckad och inspirerande första vecka.

Förväntansfulla och en aningen spända möttes vi upp på Lovik konferensanläggning. Vi 10 traineer skulle där tillsammans spendera fyra intensiva dagar. Fyra dagar som skulle bli startskottet på vår karriär inom Lantmännen.

Frida Tydén, ansvarig för traineeprogrammet, tog väl hand om oss och guidade oss genom veckan. Det blev många spännande möten, bland annat fick vi möjlighet att träffa VD och koncernchef Per Strömberg och HR-direktör Elisabeth Wallin Mononen. Vi fick mycket matnyttig information om diverse praktiska bitar men framför allt fick vi möjlighet att reflektera och diskutera kring vad vi vill ha ut av traineeprogrammet och hur vi på bästa sätt ska kunna utvecklas och ta vara på de kommande 15 månaderna.

Ett uppskattat inslag var ett studiebesök hos en av Lantmännens många ägare; en bonde i Upplands Väsby. Vi fick möjlighet att se hans jordbruk, ställa frågor och ta del av hans synpunkter och erfarenheter. Besöket avslutades med en mycket trevlig middag på gården.

Vidare spenderade vi en hel förmiddag tillsammans med Neil Shipley som pratade om kulturell medvetenhet över nationsgränser . Vi lyssnade med stort intresse inte minst eftersom vi alla kommer att spendera minst en praktikperiod utomlands. Genom praktiska övningar och diskussioner fick vi möjlighet att öva oss på att hantera olika svåra situationer som kan uppkomma till följd av kulturella skillnader. Samtidigt betonades vilken källa till utbyte och kunskap olika kulturer kan innebära. Denna förmiddag var mycket uppskattad bland oss alla.

trainee11-12

Mot slutet av veckan kom före detta traineer (från de föregående två programmen) och hälsade på oss. De anordnade lekar och roliga aktiviteter och vi fick alla tid att umgås och lära känna varandra bättre.  Det var väldigt givande att få möjlighet att prata med dem, som ju faktiskt varit i precis samma situation som vi för bara några år sedan. Många utav oss kände även en ökad inspiration och motivation inför de möjligheter en framtid inom Lantmännen har att erbjuda efter traineeperioden.

Vi är alla väldigt tacksamma för introduktionsveckan eftersom den gav oss en möjlighet att dels lära känna varandra inom traineegruppen samt få en inblick i Lantmännen som organisation.

Tre ord som väl beskriver introduktionsveckan är: intressant, intensivt och utvecklande. Vi hoppas att detta är tre ord som kommer genomsyra hela perioden och vi kunde inte fått en bättre start på vår tid här på Lantmännen .

Bästa hälsningar från oss alla tio!