System.Threading.Tasks.Task`1[Microsoft.AspNetCore.Html.IHtmlContent]

Ingen snö i Umeå men desto mer foder

Mitt nya traineeprojekt är inom supply chain på en gemensam funktion på Lantmännen och jag sitter lokaliserad i Stockholm. Där arbetar jag med LEAD vilket är Lantmännens gemensamma metodik för förbättringsarbete.

En gemensam funktion är en avdelning som stöttar alla koncernens bolag. Mitt uppdrags pellets.jpgmål är att skapa ett verktyg för att organisera resultat och planering av platsaudits inom LEAD. En platsauditen är en utvärdering av vad som går bra med LEAD-arebetet hos anläggningarna och vad som kan utvecklas. Läs mer om LEAD här.

Så vad gör jag i praktiken? Just nu är det många möten med de personer i koncernen som ska använda det verktyg jag ska ta fram. Det är varuflödesansvariga och produktionsansvariga i de olika divisionerna och affärsområdena, personer med övergripande LEAD-ansvar och självklar också många möten med IT-kunniga. IT är den del i projektet som känns mest främmande för mig och de som kan IT pratar ett, för mig, helt främmande språk… Alla möten innebär mycket resande och för tillfället är jag i en av våra foderanläggningar i Holmsund utanför Umeå.

ekofoder

Idag har jag gått en rundtur i Homsunds foderanläggning där det bl.a. produceras ekologiskt foder

Tidigare i veckan hade vi Luciatåg med glögg och lussebullar på huvudkontoret. Trots det har julkänslorna inte riktigt infunnit sig än. Till och med här i Umeå är det avsaknad av snö så här en vecka innan julafton men om tio minuter är det julklappsutdelning här och då kanske julkänslorna kommer fram trots det varma vädret!

ren

Holmsund producerar många ton Renfoder varje år

God jul,

Andrea Kratz