System.Threading.Tasks.Task`1[Microsoft.AspNetCore.Html.IHtmlContent]

Inför slutspurten av första praktikperioden!

Division Livsmedel, Maskin och Energi… var där inte en division till? Då var det äntligen dags att introducera Division Lantbruk, den sista av Lantmännens fyra divisioner ska inta bloggen. lantbruk.jpg

Mitt första praktikuppdrag är på Division Lantbruk i Malmö. Jag har fått i uppgift är att se över hur Lantmännen Lantbruk ska gå vidare med deras tidsbokningssystem för lastning och lossning på sina spannmålsterminaler och Lantmännen Agroetanol. Ser man till kedjan ”från jord till bord” så är det här den allra första länken där lantbrukaren säljer sitt spannmål till Lantmännen. Men som ni säkert förstår så har det blivit en hel del resande. Man kan ju inte komma med några rekommendationer utan att verkligen komma ut på produktionsplatserna och få en inblick i hur de jobbar där.

Mycket resande och mängder med besök!
För att summera min tid hitintills så har de första veckorna innehållt mycket resande då jag besökt närmare hälften av Lantmännens 35 spannmålsterminaler och däremellan även Agroetanol fabriken. Jag har även haft möjlighet att besöka en del andra produktionsanläggningar inom Lantmännen då dessa ofta ligger i anslutning till spannmålsterminalerna. Det har varit spännande att få möjligheten att komma ut och verkligen se Lantmännens verksamhet ända ut på anläggningsnivå.

last

Några intensiva sista veckor…
Just nu är jag i full färd att arbeta fram mina rekommendationer. Den stora utmaningen nu är mängden intressenter och därför många olika viljor. Det är även nu man verkligen förstår vikten av alla kontakter man har knutet då där alltid finns någon man kan kontakta för att reda ut det där sista frågetecknet. Så de sista veckorna kommer handla mycket om att se till helheten och vässa argumenten för att min föreslagna väg är den rätta att ta; vilket jag är säker på att den är!

Om tre veckor blir det ”recharging” med hela trainee gruppen inför nästa period då nya utmaningar väntar oss traineer. För mig blir det en helt annan del av Lantmännen… Gooh i Stockholm here I come!

/Ola Bramstorp